Kultúra

2016.08.08. 21:05

Tánc és zene az utcán - A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes flashmobja Krakkóban

Krakkó - A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes táncosai bevették Krakkót. Pénteken este a hosszú út után huszonöt fővel és egy zenekarral nem pihenni indultak, egy flashmobot rögtönöztek Lengyelország második legnagyobb és legöregebb városában.

Balla Tibor

A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes tagjai a IV. Nyári Összművészeti Ünnepre érkeztek Krakkóba nyolc, kilenc órás út után. A fiatalok számára úgy tűnik, nem volt túl megerőltető az út, hiszen a zenekarral és a hangszerekkel együtt pihenés helyett sétára indultak Krakkó belvárosának sétálóutcáján.

Krakkó sétálóutcáján hamar körbevették őket az érdeklődők Fotó: amatőr

Mit is tehetne egy fiatal táncosokból és zenészekből álló társaság késő este egy idegen város turisztikai központjában, mint hogy muzsikálni és táncolni kezd! Pillanatokon belül körbevették őket a tapsoló, fénykép- és mozgóképfelvételeket készítő turisták és vendéglátók. Az újvárosi táncosok persze rögtön meglátták a marketing lehetőséget a helyzetben, hűtőmágneseket, szórólapokat osztottak az érdeklődők között. Még egy órával a rögtönzött produkció után is akadt, aki gratulált nekik.

A fesztiválról részletes beszámolóval is jelentkezünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!