Kultúra

2013.10.15. 08:38

Te sem vagy más, csak...

Tizenhatodszor nyitották meg az Ez vagyok én! című tárlatot. Tizenkettedszer a Rudas iskolában.

Pekarek János

Mindannyian mások vagyunk – te sem vagy más! Az ezredforduló talán legjobb civil jelszava jegyében rendezte meg immár tizenhatodszor a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület az Ez vagyok én! című tárlatot.

Az alkotók, a MIndannyian Mások Vagyunk Egyesület tagjai, az alkotások és a közönség egy része a Rudas előcsarnokában (Fotó: Ónodi Zoltán)

A kiállítást hétfőn délután nyitották meg a Rudas középiskola előcsarnokában – ahol már tizenkettedik éve lel otthonra a kezdeményezés. Százharmincöt alkotó száznegyvenkettő alkotása szerepel a kiállításon. A szerzők a Hétszínvirág bölcsőde , a Jószolgálati Otthon, a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesület, a Móra iskola, valamint a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület tagjai, valamint az egyesület két önkéntese: Ónodi Zoltán és Dudás Attila.

A tárlatot tizenhatodszor szervezték meg. A kezdetektől már felnőtt egy generáció a hátrányos helyzetű gyerekek közül, akik képesek önálló életre, mondta el Kovács Pálné, az egyesület elnöke. Szemenyei István, a Rudas igazgatója azt mondta: bár mindannyian mások vagyunk: az alkotás örömének élvezetében egyek vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!