Kultúra

2014.04.15. 14:15

Teológus diákok előadása

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói passiókörútjuk keretében a helyi evangélikus templomba is elhozták előadásukat.

Szabó Szabolcs

Az Evangélikus Hittudományi Főiskola harmadéves teológia szakos hallgatói minden évben más és más megközelítésből mutatják be Jézus Krisztus kereszthalálának történetét. A nagyhétre időzített Passiókörútjuk keretében szerdán délután a dunaújvárosi evangélikus templomba is ellátogattak.

Minden évben húsvét előtt passiókörútra indulnak az Evangélikus Hittudományi Egyetem diákjai (Fotó: Ónodi Zoltán)

Az előadás – néhol a megdöbbentés eszközével élve – végig lekötötte a nézők figyelmét. Az evangelikus.hu-n olvasható ajánló szerint: a húsvétot megelőző böjti időszak emlékeztet minket arra, hogy Jézus Krisztus miértünk halt meg a kereszten. Ezekben a hetekben fokozottabban válunk keresővé, és megérintve, megszólítva érezhetjük magunkat, ha részesévé válunk ennek a folyamatnak. Ebben az elmélyülésben, és a húsvéti örömhír megélésében remek alkalom és lelki találkozás lehet ez a passiójáték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!