Kultúra

2015.10.09. 17:04

Bográcsozással zárt az Újpart Egyesület ünnepi kiállítása

Dunaújváros - Minden ízében egyedi tokánnyal búcsúztatta jubileumi tárlatát az Újpart Egyesület.

Szabó Szabolcs

Nem volt a szerencse kegyeltje az Újpart Egyesület fennállásának tizedik évét köszöntő jubileumi kiállítás, hiszen egy komoly gondokat okozó beázásnak köszönhetően némileg rövidült a Helyben vagyunk címmel jelentkező ünnepi gyűjtés nyitva tartási ideje.

Szerencsések voltak azonban a tárlatlátogatók, hiszen a kiállított anyag híven tükrözte, milyen sokszínű terepen is alkot az Újpart közössége.

Az áradással felértő augusztusi beázás nyomait még mindig viseli a Kortárs Művészeti Intézet, hiszen a pincehelység kültéri bejárata előtt még mindig ott állomásoznak a homokzsákok.

Fotó: Ady Géza

A jubileumi kiállítás búcsúztatására rendezett pénteki találkozó egyik vendége meg is jegyezte, a következő napokban is szükség lehet majd a zsákokra. A tárlatzáró tereferére a szokásokhoz híven ezúttal is terített asztallal készült a Kortárs Művészeti Intézet stábja és az Újpart közössége. Bár az előzetes meghívóban az állt, hogy a közösség elnöke Fehérvári Tamás is fakanalat ragad majd, ám a bográcsozást inkább két szakavatott kollégára bízta. Így végül Páhi Péter képzőművész és Medvegy Zsuzsanna, az Újpart mindenkori mindenese egyengette az Újpart ünnepi tokányát.

A Kortárs Művészeti Intézet október 22-én jelentkezik új kiállítással, akkor Everyone has right/Scales címmel Nemes Márton és Szinyova Gergő tárlata várja majd az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!