Kultúra

2015.04.19. 10:59

Tömény romantikaimport Anconából

Dunaújváros - Csütörtökön este debütált a Bartók társulatának friss bemutatója, az Anconai Szerelmesek. Örömjáték a tengerparton.

Szabó Szabolcs

Látványos, ötletes, humoros, szenvedélyes és minden benne foglaltatik, amit egy romantikus bővérű zenés komédiától elvárható.

Leginkább így ajánlható a Bartók prózai tagozatának és a Bartók Táncszínház új közös produkciója, az Anconai szerelmesek, amely a múlt héten csütörtökön este mutatkozott be a közönségnek.

„Komédiánk, elröpít egy letűnt világba, oda, ahol a nő szelíd és karcsú, a férfi pedig erős és bátor, ahol télen hideg van és nyáron meleg, ahol a tavasz zöld, az ősz meg sárga, a boszorkány gonosz, a tündér jó. Mesénk a „boldog békeidők"-ben játszódik, mondjuk 1970-ben, „Olasz"-ban, az Adria partján, a szép Ancona főterén. – olvasható a teátrum műsorfüzetében

Mindenki párra lel... Két anconai szerelmes a sokadalomból: Luigi del Soro (Fritz Attila) és Lucia (Páder Petra). Fotó: Zsedrovits Enikő

Az Anconai szerelmesek című produkcióban együtt dolgozik a színház mindkét tagozata, az előadást pedig élőzene kíséri, és a Bartók színészcsapatát Vándor Éva, Bozó Andrea és Csankó Zoltán személyében három népszerű, kiváló vendégművész is erősíti.

Az Anconai szerelmesek szereplői: Tomao Nicomaco, anconai polgár – Csankó Zoltán (Jászai-díjas), Lucia, a leánya – Páder Petra, Dorina, Tomao házvezetőnője – Bozó Andrea (Jászai-díjas), Agnese, a panzió tulajdonosa – Vándor Éva (Jászai-díjas), Luigi del Soro, utcazenész – Fritz Attila, Drusilla, római lány – Lapis Erika, Lucrezio, egyetemi hallgató – Gulyás Hermann Sándor, Giovanni, a cukrász – Csadi Zoltán, Viktória, magyar lány – Polgár Lilla, valamint Eller Gusztáv, Hahn Jusztina, Hernicz Albert, Jaklics Liliána, Kárpát Attila, Kovács Dénes, Papp Éva, Plesovszki Petra, Széchenyi Krisztián, Takács Judit – a Bartók Táncszínház táncművészei. Látványtervező: Miareczky Edit, zenei vezető: Fekete Mária, a rendező munkatársai: Gasparik Gábor, Dubai Péter, Farkas Erik.

Koreográfus: Vári Bertalan (Harangozó-díjas), rendező: Csizmadia Tibor (Jászai-díjas). A zenés komédia ma és holnap 19 órától a Bartók színpadán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!