Kultúra

2014.09.07. 14:40

Az elmúlt években remekeltek a művészeti iskola növendékei

Dunaújváros - A város egyik kulturális bázisa a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola. Tanévkezdet: tervek, remények.

Szabó Szabolcs

- Az egyik legfőbb öröm számunkra, hogy egyre több növendékünk nyer felvételt képző- és iparművészeti szakközépiskolába, egyetemre, a balettintézetbe, zeneművészeti szakközépiskolába. Ez minősíti a képzéseiken folyó munkát is - mondta el a Dunaújvárosi Hírlapnak Kurina Laura, a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola vezetője, akit a tanévkezdésről és a közeljövő terveiről is kérdeztünk:

- Az idei tanévet is négy telephelyen indítottuk, kilenc pedagógussal. Az intézmény indulása óta (1999) minden tanévben rendszeresen két nagyobb, saját szervezésű koncertet ad: egy karácsonyi koncertet és egyet tavasszal, amely vagy húsvéti vagy anyák napi koncert. Ezek mellett tanévenként több tanszaki koncertet is szervezünk.

A Wesley-Da Capo tehetséges növendékei rendszeres résztvevői a városi kulturális rendezvényeknek, programoknak (Fotó: Ónodi Zoltán)

A táncművészeti ágon ugyanezen tematika szerint szervezünk bemutatókat, nyílt órákat. A képzőművészeti ágon kiállításokat rendezünk, ahol a megnyitókon a zenészeink is részt vesznek. A hagyományoknak megfelelően a tanévet ünnepi gálával zárjuk. Az elmúlt évben is számos városi és országos versenyen szerepeltek kiválóan növendékeink. A Wesley-Da Capo képzéseire szeptember 15-ig lehet még jelentkezni, bízunk benne, hogy az idei tanévben is sok tehetséges fiatal növendékkelb bővül iskolánk nagy családja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!