Kultúra

2015.09.07. 17:24

Trigger: újabb utazás a koponyák körül

Dunaújváros – Szombaton este újabb izgalmas zenei utazásra csábít a Trigger-sorozat aktuális epizódja a Kortárs Művészeti Intézetben.

Szabó Szabolcs

„A zene vajon független anyagától, amivel megszólaltatják? A zene vajon nem lehet szép, amikor olyan hangkeltő eszközzel, hangszerrel szólaltatják meg, ami tegnap még bútor volt, vagy mindennapi használatra kitalált tárgy?” – teszi fel a kérdést Nagy Ákos zeneszerző, a Kortárs Művészeti Intézetben jelentkező „Trigger avagy utazás a kopoNYÁK körül” című kortárs zenei sorozat szerkesztője és egyben fellépője.

Határfeszegető zenei utazások. A Trigger kortárs zenei sorozat két zeneszerző-előadója Nagy Ákos és Baráth Bálint (Fotó: A. G.)

A Trigger negyedik kiadásában, szombaton este 19 órától – ismét a KMI-ben – Nagy Ákos és Baráth Bálint műveit hallgathatják meg az érdeklődők Kisgyörgy Ilka – ének, Mátrai Péter – elektronika, Dóra Attila – szaxofon, preparált harsona, Fridrich Dávid – gitár, Baráth Bálint – elektronika, Nagy Ákos – elektronika, ütőhangszerek előadásában. A Trigger-utazás ezúttal is díjmentes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!