Kultúra

2016.11.23. 20:45

Új szemszögből a város - A Panoráma Fotó Egyesület kiállítása

ÚjVárosKép címmel nyílt kiállítása kedden a Panoráma Fotó Egyesület tagjainak az MMK Galériájában.

Balla Tibor

Egy bizonyos, a Panoráma Fotó Egyesület tagjainak nevét (Dobóváriné Horváth Aranka, Nagy Erika, Tóth Judit, Kovács Krisztián, Kontár Csaba Attila, Varga György, Pálfi László) érdemes lesz megjegyezni. No meg a december végéig látható kiállításra minden körülmények között ellátogatni.

A kiállítás nagy sikert aratott már a megnyitón is, sokan találgatták, vajon a város melyik részén készülhettek a varázslatos felvételek Fotó: Ady Géza

Az egyesületre láthatóan jellemző a kísérletező kedv. Aki ellátogat közösségi oldalukra, láthatja, hogy az ételfotótól a mozgásábrázoláson át szinte mindent kipróbálnak. A most nyitott tárlat indíttatása lokálpatrióta. Tudomásom szerint egyikük sem a fotográfiából él, de mindannyian velünk együtt koptatják a járdát Dunaújvárosban. Mindeközben tekintetükkel minduntalan keresik az újabb szépet, vagy legalább az újfajtát. Ahogyan Boda András megnyitóbeszédében is elhangzott, minden várost lehet úgy is bemutatni, amivel egy életre elmegy az ember kedve, hogy odalátogasson, de úgy is, hogy kedvet kapjon egy kiruccanásra.

Az MMK Galériában kiállított újfajta megközelítésű városképek szakmai érdeklődést is generáltak Fotó: Ady Géza

A Panoráma Fotó Egyesület kiállítása kívánatossá teszi azt a várost, ahol naponta ébredünk és álomra hajtjuk a fejünket, és megmutatja egy, mit egy, számos olyan arcát is, ami mellett vélhetően naponta elmegyünk leszegett fejjel.

A hét kiállító - örömmel hozzáteszem - művész olyan fényeket, színeket, formákat és szemszögeket mutat meg, amitől leesik az állunk, egyrészt hogy ez tényleg Dunaújvárosban van, másrészt hogyan nem vettük eddig észre. Aki nem megy el megnézni, igazolatlant kap!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!