Kultúra

2015.03.24. 16:50

Újabb sikerek a Vasasnál

Dunaújváros - Harmadik alkalommal rendezték meg szombaton Székesfehérvárott a Mezőföld Virágai Fejér Megyei Szólótáncversenyt a Malom utcai Táncházban. Az 1952-ben alakult Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes mindhármon részt vett.

Balla Tibor

A népszerű programon gyermek-, ifjúsági- és felnőtt tánccsoportok táncosai négy korcsoportban mutatkoznak be egyéni és páros kategóriában. Az Alba Regia Táncegyesület felhívására Fejér megye gyermek-, ifjúsági- és felnőtt tánccsoportjainak táncosai közül idén közel 100 fő, 57 produkcióval jelentkezett.

A résztvevők, a nyertesek egyaránt büszkék az elért eredményre. A vezetők: Suplicz Mihály (hátul, középen) és Szőke Genovéva (jobbra)
Fotó:Suplicz Mihály

Míg az első két esztendőben 11-11 Vasasban táncoló gyerek tért haza győztesként, idén a 25 dunaújvárosi nevezőből már 14-en (Árvai Lili, Baráth Bence, Franyó Ivett, Juhász Adorján, Juhász Eszter, Késmárky Lili, Lukács-Soós Ádám Soma, Majdán Máté, Molnár István Dániel, Molnár Lilla, Molnár Zsófi, Szabó Dorka, Urbán Panka, Urbán Soma) hozhatták haza a szólótáncosi nívódíjat. A felkészítő tanároknak (Molnár István Dániel, Suplicz Mihály, Szőke Genovéva, Turóczi Rita) viszonylag könnyű dolguk volt, mert a szervezők nem írtak ki kötelező táncanyagot, így csak egy produkciót kellett eltáncolniuk a résztvevőknek a Galiba zenekar muzsikájára, melyet a magyar nyelvterület bármely dialektusából választhattak. Az utánpótlásnak nem kell soká keresni a példaképet sem, az első évben Suplicz Mihály, míg idén Molnár István Dániel is megmérette magát, s győztesként távozott.

Az együttes vezetői magasra tették a mértéket önmaguk számára, hiszen a tavalyi lenyűgöző sikereiket kell idén meghaladniuk, de legalábbis meghozniuk. Ennek érdekében mindent megtesznek, hiszen a hó végén részt vesznek az Országos Táncháztalálkozón a Budapest Sportarénában, indulnak a Fejér Megyei Szólótáncversenyen, a Baracsi Néptáncfesztiválon, a Húzd keresztül minősítő fesztiválon is. Természetesen ott lesznek a Méta Fesztiválon is - ahonnan tavaly arany minősítést hoztak -, és már bejutottak az MTVA szervezte Fölszállott a páva középdöntőjébe is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!