Kultúra

2017.01.01. 17:10

Újévi Gála a Bartók Kamaraszínházban

Dunaújváros - Szombaton délután ismét egy igazi zenei csemegével köszönthetjük az új esztendőt. Gála helyi tehetségekkel és három sztárfellépővel.

Szabó Szabolcs

A Szonáta Zeneművészeti Alapítvány szervezésében január 7-én ismét jelentkezik a hagyományos Új évi gála a Bartók színház nagytermében. Az előadás első felében ezúttal is a Sándor Frigyes Zeneiskola diákjait és pedagógusait hallhatja a nagyérdemű, a második felvonásban pedig a Princess Hegedű Trió zenél majd.

A hagyományokhoz híven a helyi tehetséges tanulók műsorának is tapsolhatunk majd a színházban
Fotó: Ady Géza

A valóban hercegnői megjelenésű hölgyekből álló hegedűtrió egyedi crossover muzsikát játszik, amely a klasszikus és a modern zenét ötvözi.

A fülbemászó és sokak számára ismerős dallamok modern csomagolása méltán hamar népszerűvé tette őket. Mindhárom művész mögött komoly zenei múlt áll, hiszen valamennyien Zeneművészeti Főiskolán végeztek. A Princess az elmúlt tíz évben a több száz hazai koncert mellett eljutott a világ számos pontjára is. Turnéztak Németországban, Hollandiában és Mexikóban, koncerteztek Olaszországban, Szingapúrban valamint az Egyesült Arab Emirátusokban. Felléptek olyan exkluzív rendezvényeken, mint a Genfi Autókiállítás, a bahreini Forma-1 verseny, vagy a Casino Monte Carlo VIP-rendezvénye, de ugyanolyan örömmel játszottak egyebek között az ENSZ katonáknak is Cipruson. Nem véletlen, hogy hazánk európai uniós csatlakozása alkalmából is őket kérték fel, hogy a stockholmi diplomáciai rendezvénysorozaton népszerűsítsék Magyarországot. Szombaton Dunaújvárosban muzsikálnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!