Kultúra

2016.01.08. 20:50

Újévi muzsika a Bartókban

Dunaújváros – Immáron hatodik alkalommal jelentkezett pénteken este a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány szervezésében a város újévi gálakoncertje a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében. Helyi erők és sztárfellépők – vastaps.

Szabó Szabolcs

Mága Zoltán, Horgas Eszter, Horváth Kornél, Oláh Dezső is fellépett már a 2011-ben útjára indított újévi gálakoncert-sorozaton – idézte fel köszöntőjében a hangversenyt szervező Szonáta Zenművészeti Alapítvány és a Sándor Frigyes Zeneiskola részéről Moraveczné Szabó Ildikó, aki köszöntőjében elmondta, az év első rangos városi komolyzenei eseményének célja egyrészt, hogy neves, a nemzetközi színtéren is elismert előadókat hozzon Dunaújvárosba, másrészt, hogy a helyi zeneiskola tehetséges növendékei a nagyközönség előtt is rendszeresen bemutatkozhassanak.

Cserna Gábor polgármester kiemelte, az önkormányzat célja, hogy anyagilag és erkölcsileg is támogassa a város művészeti életét, például az olyan rangos kulturális eseményeket, mint az immáron 6. alkalommal jelentkező újévi koncert. A pénteki hangverseny első felében a zeneiskola művész-tanárai és növendékei szórakoztatták a nagyérdeműt, a másodikban pedig Váczi Eszter Quartett lépett színpadra a Bartókban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!