Kultúra

2015.09.23. 13:38

Újpartosok tárlata

Dunaújváros - Huszonhét újvárosi/Újvároshoz kötődő művész állít ki egy évfordulón a KMI-ben. Sokan, sokfélét!

Pekarek János

Helyben vagyunk tízéves az Újpart Egyesület. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy Kortárs Művészeti Intézet, akkor máris (majdnem) mindent tudunk.

Azaz: Helyben vagyunk címmel tart a születési évfordulóját ünneplő egyesület tárlata a KMI-ben, még október 9-ig. A rendkívül sokféle stílust és műfajt felvonultató, és talán éppen ezért rendkívül látványos tárlat a dunaújvárosi és Dunaújvároshoz kötődő, ugyanazon érdekvédelmi egyesületbe tömörült képző- és iparművészek munkáiból válogat. Korántsem a teljesség igényével, természetesen. Huszonhét alkotó művei szerepelnek a kiállításon. Némelyekből (sajnos) már műalkotás lett...

A tárlat ingyenesen látogatható és ez arra is jó, hogy ne csak egyszer rohanjunk végig a paravánok előtt, vagy egyszer merengjünk el hosszan a nekünk tetsző kiállítási objektumok előtt. Inkább többször térjünk vissza, hagyjuk közben ülepedni a dolgokat, keressünk új nézőpontokat a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. Hátha több kedvencünk is akad majd ezen a bemutatón, amilyet gyakrabban kéne látni.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!