Kultúra

2017.06.29. 16:20

A Jolly Jackers hazajött a DUDIK-ra

A DUDIK fesztiválon parádés koncertet adott a Jolly Jackers zenekar, nézőszámot döntve a sátorban. Az énekes-gitárossal, Faragó Sztivi Istvánnal beszélgettünk, aki láthatóan nagyon élvezte a fellépést.

Balla Tibor

- Nem csak én élveztem, hanem mindannyian. Az előző évben először játszott velünk a mostani dobosunk, az akkori koncert után azt mondta, én már játszottam egy csomó zenekarban, de ez volt a legjobb koncert életemben. És ez már az elején bennünk van.

Azt mondtad, hogy tíz éve léptél először színpadra.

- Így van konkrétan. Dunaújvárosban tíz éve játszottam először koncerten egy, a garázssoron létrehozott pécsi punkzenekarral. Emlékszem, hogy amikor kiálltunk az elé a húsz ember elé, azt éreztem, hogy én ezt nem bírom csinálni. Azzal a zenekarral is sokat adott a város, de amióta a Jolly Jackers van, azóta elég sokat játszottunk itt, főleg az elején. Gyakorlatilag a város segített nekünk elindulni, a városi közönség. Ez már a negyedik DUDIK-unk, és minden évben egyre jobb lesz, legalábbis nekünk belülről. Látható, hogy vannak ismerős arcok, akik visszajárnak, és nekik láthatóan ad ez a dolog valamit. Persze nekünk nehezebb itthon, mert ugye hallják, hogy külföldön lépünk fel, meg lemezt adunk ki, tévében szerepelünk, aztán ide kell jönni, és megmutatni az anyaországnak, hogy e mögött van is valami.

A banda jó része nem innen való, dunaújvárosi zenekarként mutatkoztok be?

- Dunaújváros nélkül ez a zenekar nem lenne. Ez egy ihletett közeg volt nekünk. Nem mi vagyunk egyedül így, ott a Quimby, Junkies és a többiek, ez egy ihletett közeg volt nekik is szerintem. Amíg a zenekar működik, én mindig így fogok bemutatkozni. Ez nem egy kampányfogás, hanem az életünk sztorija. Ha koncert előtt jövök le a lépcsőn, azt érzem, hogy itt nőttem fel. Amikor móriczos voltam, énekkar előtt itt zsiványkodtam a haverokkal az öbölben. Lehet, hogy Budapesten vagy Pécsett ez nem így alakult volna, nem lett volna ilyen támogató közeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!