Kultúra

 • cikk kép
  Legendák jönnek!

  Szombathely - A nyolcvanas évek legendáitól és mulatós muzsikától lesz hangos az Emlékmű-domb július végén három napon át. Jön az Omega, Demjén Ferenc, debütál az Emelet Projekt és a Mágikus Mintha.

 • cikk kép
  Pécs a nyár fénypontja! (x)

  Több mint 10.000 négyzetméternyi felületet festenek meg fénnyel a Zsolnay Fényfesztiválra érkező művészek június 30. és július 2. között, Pécsett! A fénykarnevál felvonulásán felragyog a belvárosban a 25 állomásból álló Fény Útja, amelyen végigsétálva varázslatos fényfestést láthatunk a mediterrán utcákon. A lenyűgöző, európai szinten is ritkaságnak számító látványosságok mellett több mint 100 ingyenes, szabadtéri program várja a látogatókat.

 • cikk kép
  "Én már az elején tudtam" - Hegyi Zoltán zenésszel beszélgetünk művészeti munkáról és egyéb fontos dolgokról

  DUNAÚJVÁROS - Amikor a mai világban egy rangos étterem ajtajára kitehetik a "minden hely elkelt" táblát, akkor komoly ajánlattal várhatják a közönségüket. Egy ilyen sikerből a Perpétuum jazz zenekar is kivehette a részét, amelynek tagjai a Kiskohász vendéglő rendezvényén szórakoztatták a vendégeket a közelmúltban. Hegyi Zoltánnal, a dunaújvárosi sikeres nagybőgőssel beszélgettünk.

 • cikk kép
  Egy különleges performansz a Velencei Biennálé Magyar Pavilonjában

  VELENCE/DUNAÚJVÁROS Már eddig is számos tudósítás közöltünk az idei Velencei Biennálé Magyar Pavilonjáról és annak dunaújvárosi főszereplőiről. A közelmúltban egy különleges performansz is megesett a pavilonban. Helyzetjelentés.

 • cikk kép
  Kádárné Szepesi Ibolya festőművész munkáiból nyílt kiállítás

  NAGYVENYIM Június 30-ig láthatók a nagyvenyimi Palágyi József Könyvtár földszinti galériájában a festőnő alkotásaiból közszemlére tárt művek. A természet hangjai című kiállítás június 6-án, kedden nyitotta kapuit - kaptuk az információt a nagyvenyimi könyvtártól.

 • cikk kép
  Az autizmus mint metafora - Egy párhuzamos kiállítás Dunaújvárosban és Székesfehérváron

  DUNAÚJVÁROS - Értékes, fontos és egy merőben izgalmas, kéthelyszínes kiállítás nyílt szombaton a Kortárs Művészeti Intézetben, valamint a Szent István Király Múzeum Megyeház utcai kiállítóterében Az autizmus mint metafora címmel.

 • cikk kép
  Pünkösdi tánctalálkozó - Tizenhat bravúros koreográfiát mutattak be a tehetséges fiatalok

  Több mint háromszáz ifjú táncos bizonyította tehetségét és felkészültségét a szombaton második alkalommal jelentkező Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozón a Munkásművelődési Központban.

 • cikk kép

  A rockzenéről és klasszikus előadóiról a ma "öregjeinek” és az új generációknak

  A hardrock atyja: a Deep Purple

  Új sorozatot indít - a teljesség és a szigorúan vett szakmaiasság igénye nélkül - lapunk, a hatvanas-hetvenes évek nagy zenei őrületéről, a rockról, és annak megannyi elágazásáról. Kezdve a nagy "bummal", a hatvanas évek végével.

 • cikk kép
  „Hazatértem. A városba, ahol fölnőttem, ahol iskolába kerültem”

  Vannak az életnek egyetemes témái. Amik mindenki életútján szerepet játszanak. Lehet, hogy nem figyelünk rájuk, de tudattalanul ott lapulnak a háttérben, és előbb-utóbb fontosak lehetnek…

 • cikk kép
  Egy fontos kiállítás Az autizmus mint metafora

  Szombaton 17 órakor mutatkozik be a Kortárs Művészeti Intézet friss kiállítása Az autizmus mint metafora címmel.

 • cikk kép
  Az elfogadás ünnepe - A Jószolgálati Otthon gálaműsora

  A Jószolgálati Otthon ismét gálaműsorral ünnepelte meg önzetlen segítőit tegnap. Gálaműsorral, amelyen együtt lépett színpadra ellátott, önkéntes és nevelő.

 • cikk kép
  A mi fotós lányunk

  Dunaújváros - "Úgyhagyott" ezzel a címmel nyílt fotókiállítás csütörtökön a Bartók aulájában Zsedrovits Enikő munkáiból.

 • cikk kép
  Látványos és színvonalas gálaműsorral zárták a tanévet a Gárdonyi tehetséges diákjai

  Dunaújváros - Megérdemelten zengett a vastaps szerdán a Bartók színház nagytermében, ahol a Gárdonyi iskola tánctagozatos diákjai mutatták be hagyományos tanévzáró gálaműsorukat.

 • cikk kép
  Hétvégi programajánlat Fejér megyében

  Ezen a hétvégén sem unatkozik majd senki Fejér megyében.

 • cikk kép
  Úgyhagyott - Zsedrovits Enikő önálló kiállítása elé

  Dunaújváros - Csütörtökön mutatkozik be lapunk tehetséges fotós munkatársának első tematikus kiállítása a Bartók színház aulájában. Előhang és meghívó!

 • cikk kép
  Pünkösdi néptáncosok

  Dunaújváros - Az előttünk álló szombaton immáron második alkalommal jelentkezik a Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozó - a Munkásművelődési Központ szervezésében. Tehetséges fiatalok sokasága táncol majd.

 • cikk kép
  Büszkék lehetnek a Vasasra

  A pünkösdi hét végén újabb rangos sikert söpört be a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, gyerekcsoportjuk a XXI. Méta Fesztiválon második helyezést ért el.

 • cikk kép

  Modern farmeros-pólós vidám táncukat is bemutatták

  Élménynapon a Gamila

  A dunaföldvári Gamila Orientális Tánccsoport tagjai és szüleik részt vettek az orgoványi Hastáncos élménynap elnevezésű rendezvényen, ahol minden a gyermekekről, a családokról és a táncról szólt.

 • cikk kép
  Ádámok és Évák legjobbjai - Idén is számos tehetség mutatkozott be

  DUNAÚJVÁROS - Adósok maradtunk az elmúlt hét végén zárult Ádámok és Évák Ünnepe mottóval rendezett diákszínjátszó gála értékelésével. A fiatalok ezúttal Shakespeare egyik klasszikusát adták elő. Vastaps és díjeső.

 • cikk kép
  Az Aranyember megzenésítve - Ingyenes előadás a Bartókban

  DUNAÚJVÁROS A Komáromi Magyar Rock Színház érkezik Az Aranyember című musicallel a Bartókba június 10-én este. A teátrum ajándékaként az előadás ingyenes.

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...