Kultúra

2014.08.12. 16:30

Variációk Bartókra: két Pats, egy tárlat, húsz alkotás a Kamarában

Dunaújváros - Pats-ok címmel mutatkozott be a múlt héten pénteken a helyi iparkamara Kamara Galériának új kiállítása. Apa és fia és Bartók.

Szabó Szabolcs

Lányi Zsolt másodszor vett részt a közelmúltban véget ért, a Skicc által szervezett nemzetközi alkotótáborban (Fotó: Ady Géza)

- Korábban is volt már közös kiállításunk a fiammal (Pats Dániel - a szerk.), így összeszokott párosnak számítunk. Ráadásul e kiállítás tematikája miatt közösen is dolgoztunk. A Skicc Művészeti Egyesület színházi tagozata feldolgozta Bartók Béla egyfelvonásos táncjátékát A fából faragott királyfit, ehhez készítettünk alkotásokat.

Pats József, a Kamara Galériában (Fotó: Ónodi Zoltán)

A Kamara Galériában most húsz munka látható, igazságos elosztásban: tíz tőle, tíz tőlem. Tervben volt, hogy a megnyitón egy részletet a darabból is bemutatunk, ám ez sajnos most nem jött össze. A jövőben szeretnék majd Dunaújvárosban is együtt, egy fellépés keretében bemutatni az előadást és a darab ihlette alkotásokat - mondta el a Dunaújvárosi Hírlapnak Pats József képzőművész, akit a közelmúltban zárult nemzetközi alkotótábor utóhatásairól is kérdeztünk:

- Nívós alkotások születettek, amelyeket a reményeink szerint egy tábori kiállítás keretében már a közönség is szemlézhet majd a Dunaújvárosi Főiskolán. Az utóhatásokról pedig annyit, hogy még most is jócskán ad munkát az alkotótelep, hiszen a még hiányzó forintokat próbáljuk összekaparni. Tehát még keressük és várjuk a támogatókat!

 



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!