Kultúra

2015.11.18. 17:21

Vakvilágok - Várnai Mariborban

Dunaújváros/Maribor - Vakvilágok áttekintés címmel pénteken este önálló kiállítással mutatkozik be a szlovéniai Mariborban Várnai Gyula.

Szabó Szabolcs

A magyar kortárs művészeti szcéna egyik legjelentősebb alkotójaként említi Várnai Gyulát, a Dunaújvárosban élő és dolgozó Munkácsy-díjas alkotót a szlovén művészeti élet egyik kiemelkedő bázisa, a Mariborban található Kibla Portal, ahol pénteken este mutatkozik be Várnai Blind World Vakvilág, áttekintés című önálló kiállítása.

Nagyszabású egyéni kiállítással mutatkozik be pénteken este a maribori Kibla Portal-ban Várnai Fotó: DH-archive

A Kibla Portal-ban december közepéig látható tárlat széleskörű áttekintést nyújt Várnai Gyula munkásságáról. A Bencsik Balázs kurátor által rendezett tárlaton helyet kapnak installációk, régi és új alkotások, különböző hang- munkák, neon és videó berendezések felhasználásával épített és újraértelmezett tárgyak . Várnai Gyulának ez az első nagyobb önálló külföldi kiállítása, a dunaújvárosi művész alkotásait is gondozó acb Kortárs Művészeti Galéria honlapján olvasható kiállításprogram szerint Várnai még az idén önálló tárlattal mutatkozik be Isztambulban, a Magyar Kulturális Intézetben is. Az alkotó Kibla Portal-beli kiállításáról a jövő héten olvashatnak bővebben lapunkban.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!