Kultúra

2017.07.26. 16:55

Vasas: prágai táncok - A cseh közönség vastapssal jutalmazta a dunaújvárosi táncegyüttest

DUNAÚJVÁROS/PRÁGA Hangos, zajos sikert aratott a cseh fővárosban miniturnéján a Vasas Táncegyüttes. Csapatépítés és további nemzetközi meghívások.

DH-információ

- Egy kicsit minket is meglepett, hogy az egyik legnagyobb prágai összművészeti fesztivál szervezői gondoltak ránk, ennek megfelelően nekünk is adták a Vencel-téri nagyszínpad záróprodukcióját. A Vasas felnőtt és ifjúsági együttese együtt utazott erre a fesztiválra 31 fővel. A repertoárunkban öt koreográfia szerepelt, ebből kettőt kifejezetten a prágai találkozóra élesítettünk - mondta el lapunk megkeresésére Suplicz Mihály, a Vasas művészeti vezetője, akit a fesztivál hangulatáról is kérdeztünk.

Összeálltak egy nagyképre - A Vasas kollektívája Prága egyik főterén. Nemzetközi tapasztalatot is szereztek a fiatal táncosok
Fotó: vasas/facebook

- Prágában ez egy nagyon nívós kulturális eseménynek számít, számos ország zenészei, tánckarai léptek fel. Mi az USA és a román tánckar után léptünk fel, mondhatni fő műsoridőben, és büszkén mondhatom, hogy a ráadás szám végén a népes közönség felállva tapsolta a Vasast.

Táncra perdültek. Több rögtönzött táncgyakorlatot is tartottak a Vasas fiataljai Prágában

A táncegyüttes vezetői is könnyű helyzetben voltak, hiszen több fesztiválszervező ügynök is megkereste őket. Korai lenne erről még bővebben beszélni, de felmerült egy törökországi turné lehetősége is - tette hozzá Suplicz Mihály, akit az elkövetkezendő hetek munkájáról is kérdeztünk: - Ritkán van ilyen, de most egy kis pihenő jön, majd augusztus közepén lépünk fel az alapi vadásztalálkozón, majd 20-án a dunaújvárosi városi ünnepségen. Célunk, hogy minőségi produkciókkal lépjünk színpadra ugyanúgy, mint Prágában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!