Kultúra

2017.07.18. 17:36

Prágáig viszi városunk hírnevét a Vasas táncegyüttes

Csütörtökön ismét útra kel a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. Az úti cél ezúttal Prága, pontosabban a Vencel tér.

Szabó Szabolcs

- A már korábban megfogalmazott célkitűzéseink egyik fontos eleme volt, hogy ismét felépítsük az 1952-ben alapított Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes nemzetközi hírnevét. Ennek egyik állomása volt, hogy tavaly egy nívós krakkói fesztiválon léptünk fel, az előttünk álló hét végén pedig Prágában lesz jelenésünk, hiszen meghívást kaptunk az immáron 9. alkalommal jelentkező Prágai Összművészeti Fesztiválra - mondta el lapunknak a táncegyüttes fenntartója, a Munkásművelődési Központ vezetője, Kováts Rózsa, aki a részletes programra is kitért:

- A város két emblematikus helyén is fellépünk: Prága főterén, azaz a turisták százezreit vonzó Vencel téren, valamint a Kongresszusi Központban is. Bízom benne, hogy mindkét eseményen öregbítjük majd városunk hírnevét, és felkeltjük az érdeklődést Dunaújváros iránt. Köszönettel tartozunk a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Alapítványnak, valamint a város önkormányzatának, hogy hathatós támogatásuknak köszönhetően ott lehetünk a cseh fővárosban.

A cseh fővárosban is színpadra lép a Vasas kollektívája

Összesen 31 fős csapattal kelünk útra, a táncos közösséget a felnőttkar és az ifjúsági együttesünk legjobbjai alkotják. Számukra egyfajta éves jutalomútként fogható fel e kis miniturné, amelyre már nagyon készülünk. Emellett az ilyenkor hagyományos nyári fesztiválokon, város- és falunapokon is rendszeresen találkozhatnak az érdeklődők a Vasas táncosaival - tette hozzá Kováts Rózsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!