Kultúra

2016.12.18. 18:00

Vasas: ünnepre hangolva

Dunaújváros - Csak a megszokott fordulatokkal szolgálhatunk: ezúttal is lenyűgöző produkcióval szolgált a Vasas család szombaton, két adagban is a Bartókban.

Szabó Szabolcs

Az ünnepi gálára készülődvén felütöttük a DH vaskos archívumát, és nemigen találtunk olyan év végi jelentést, amely ne méltatta volna bőséggel a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes hagyományos évzáró műsorát.

Most sem lesz ez másként, hiszen az országosan is ismert és elismert műhely ezúttal is remek két előadással köszönte meg rajongóinak, támogatóinak és természetesen a szülőknek a 2016-os esztendőt, amely számos sikerrel gyarapította a Vasas dicsőségalbumát. A ünnepi kiadásban ezúttal minden táncos lehetőséget kapott, kicsik és nagyon is remekül ropták.

- A nagy nyári megmérettetések után gyakorlatilag szeptember vége óta készültünk erre a műsorra, amelyben valamennyi táncosunk, kicsik és nagyok egyaránt, csaknem 120 táncos színpadra lépett. Mindegyik csoportunk bemutatta új koreográfiáját, és egy-egy sikerdarab is látható volt szombaton a Bartókban. Úgy érzem, szép teljesítmény nyújtottunk, megkoronáztuk idei évünket, amely meglehetősen mozgalmasra sikeredett - mondta lapunknak Suplicz Mihály, a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes szakmai vezetője, akit rövid értékelésre is kértünk:

Tóth Boglárka táncművész-táncpedagógus konferálásában élvezhették a produkciókat a Bartók széksorait megtöltő nézők

- Csaknem hetven fellépésünk, rendezvényünk volt az idén, ez a szám önmagáért beszél. Remek sikereket értünk el balatonboglári Méta Fesztiválon, a felnőtt és ifjúsági együttesünk pedig jól szerepelt Krakkóban. Úgy látom, minden csoportunk fejlődött az idén. Sok pihenésre nem lesz időnk, hiszen például már vasárnap is felléptünk az Adventi Forgatag színpadán, az ünnepek után pedig már el is kezdődik a felkészülés a tavaszi-nyári időszakra.

A felnőttegyüttes táncosai is kitettek magukért a szombati ünnepi műsorban - perdülj, fordulj...

Az már biztos, hogy jövőre is jelentkezik, a fenntartónk, a Munkásművelődési Központ által szervezett Pünkösdi Fesztivál, és természetesen a hagyományokhoz híven ott szeretnénk lenni minden nagyobb városi és térségi rendezvényen is. Emellett továbbra is kiemelten figyelünk a csoportok fejlődésére és a szakmai munkára - tette hozzá Suplicz Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!