Kultúra

2015.10.26. 19:39

Végzetes szerelemtánc

Dunaújváros – Mozgalmas napokat él a Bartók Táncszínház társulata: a közelmúltban jelentkeztek az évad első bemutatójával, héfőn pedig Isztambulban léptek fel.

Balla Tibor

Az együttest vezető Vári Bertalan William Shakespeare örökbecsű szerelmes-tragikus darabját, a Rómeó és Júliát választotta kiindulópontként. A Bartók Táncszínház új társulatának történetében nem ez az első látványos nagyszínpadi produkció, jó másfél esztendővel ezelőtt már bizonyították, hogy képesek akár több mint egy órán keresztül is lekötni a néző figyelmét különleges látványvilágukkal, soha nem hallott zenékkel, és koreográfiákkal. Alig volt túl a társulat az októberi bemutatón, kétfelé is elindult az alkotók élete. A kiváló zenei alapot biztosító Infusion Trio szombat este mutatkozott be a Hungary’s Got Talent zsűrije előtt, ahol a műsor történetében el- őször nyomta meg Csuja Imre az arany gombot, ami azonnali helyet jelent az élő showműsorban. A másik vonalon pedig: Magyarország Ankarai Nagykövetsége és Isztambuli Főkonzulátusa közös nemzeti ünnepi megemlékezésén, tegnap Isztambulban az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a köztársaság kikiáltásának évfordulója alkalmából a Bartók Táncszínház a Magyar Táncok című produkcióját adta elő a török nagyvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!