Kultúra

2015.12.18. 18:14

Verseket, dalokat ajándékoztak

Dunaföldvár - Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben - ez a Márai Sándor-idézet is elhangzott a dunaföldvári Irodalmi kávéház adventi estjén.

Gallai Péter

Nem hívtak előadót, hanem a maguk választotta verseket, novellákat, dalokat ajándékozták egymásnak. Voltak klasszikus és modern szerzők, profik és amatőrök, a szövegek meghatóak és vidámak, szóltak a jelenről és a múltról, találkozásokról és veszteségekről, de mindegyik megérintette a lelkeket. Jó másfél órát töltöttek együtt, s észre sem vették az idő múlását. Mert a földvári irodalombarátok az időt is ajándékba hozták: egymásnak s önmaguknak.

Az összejövetel végén közösen énekeltek a megjelentek
Fotó: a szerző

A következő találkozót január 19-én tartják, amikor az Irodalmi kávéház vendége Szilvássy Ildikó paksi költőnő lesz. Az alkotóval Balogh Emese beszélget, közreműködik Oláh László. A Kapcsolatok című est bizonyára jó alkalom lesz, hogy megismerjék Szilvássy Ildikó világát, amelyben fontos szerepe van a verseknek és képeknek. Ezek - ahogy írja - sugárzó fénygyűrűként állnak körülötte és melegre ölelnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!