Kultúra

2014.04.02. 11:05

Tartalmas programot állítottak össze idén is Perkátán

A Perkátai Általános Művelődési Központ József Attila Könyvtára és Művelődési Háza minden évben megemlékezik a névadó költő születésnapjáról.

Bogó Anikó

A perkátai könyvtár a versek idei ünnepén, 2014-ben is tartalmas programokkal várja az érdeklődőket!

A költészet napi programok már elkezdődtek Perkátán. 2014. március 31-én délután a könyvtárban, a helyi általános iskola alsó tagozatos diákjai részére szervezett versmondó versenyt Denke Antalné és Gyöngyösi Edit tanítónő. A versenyen harminc kisdiák mondott verset, a zsűrinek nehéz dolga volt a rangsorolásnál.

Pintér Róbert, Kraczmajer Kitti, Vagyóczki Fanni Szombat Noémi (Fotó: Bogó Anikó)

Évfolyamonként hirdettek eredményt, különdíjat is osztottak. Kraczmajer Kitti 1. osztályos, Szombat Noémi 2. osztályos, Pintér Róbert 3. osztályos és Vagyóczki Fanni 4. osztályos tanulók végeztek első helyen. A könyvtár tájékoztató részlegében egy könyvkiállítás nyílt a magyar költők köteteiből, melyet egész hónapban megtekinthetnek az érdeklődők. Április 8-án, 16 órakor a zongorateremben egy különleges műsorral várja a vendégeket a Perkátai Irodalmi Kör és a Nyugdíjasok Baráti Köre, a délután címe: A költészet a gondolat és a zene kombinációja.

Április 11-én, a költészet napján 14 órakor a gyermekkönyvtárban Lászlóné Szabó Edit a könyvtár vezetője, a felsős diákoknak vetélkedőt szervez. A perkátai művelődési ház dolgozói szeretettel várják az érdeklődőket a költészet napi programokra!

Címkék#perkáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!