Kultúra

2016.12.04. 19:00

Vonósokkal együtt - Antal Tímea karácsonyi akusztikus hangversenye

Dunaújváros - Karácsonyi akusztikus koncertet tartottak pénteken este az MMK-ban, Antal Tímea nevével fémjelezve.

Az erdélyi Bánffyhunyadon született fiatal énekesnő az X-Faktor harmadik szériájának második helyezettjeként szerzett hírnevet magának, no meg azzal, hogy abban az éveben az év női hangja lett. Dunaújvárosba, a Munkásművelődési Központba nem egyedül érkezett, hanem igazi nagyszínpadi produkcióval, ami azért valljuk be, kicsit szorongósra sikerült az MMK emeleti színháztermének aprócska színpadán. Viszont ebből is látszik, hogy a fiatal előadó a minőség pártján áll, hiszen nem egyórás fél-playback műsorral ugrott le haknizni vidékre, hanem egy komplett színpadi produkciót utaztatott városunk művelődési házába.

Kiváló zenésztársak kísérték a fiatal énekesnőt a különleges hangulatú karácsonyi koncerten

Az aprócska színpadon ilymódon az énekes Antal Tímea mellett Faragó Viktor (gitár), Demko Gergő (gitár), Kőrös Tamás (basszusgitár), Borbély Lőrinc (dob), Demko Mátyás (zongora), valamint a vonósszekció, Ott Rita (hegedű), György Andrea (hegedű) és Kirkósa Tamás (cselló) osztozott a helyen és a közönség szeretetében.

Antal Tímea a nemrég megjelent új lemeze mellett számos feldolgozással is szórakoztatta a nagyérdeműt az MMK-ban Fotó: Ónodi Zoltán/MMK

Aki jegyet váltott a koncertre, vélhetően ismeri és kedveli a filigrán előadót, ami nem is csoda, hiszen közvetlen modorával könnyen a publikum szívébe férkőzik. Az est műsora meglehetősen eklektikusra sikeredett, valószínűleg minél többféle arcát igyekezett megmutatni az előadó. Értelemszerűen tallózott második nagylemeze, az Így kellesz anyagából, de akadt Rúzsa Magdolna, Margaret Island, Quimby feldolgozás, de kalotaszegi népdalcsokor is.

Antal Tímeát december 20-án, kedden este fél nyolckor az Adventi Forgatag színpadán láthatjuk, hallhatjuk ismét , akkor Demkó Gergővel közös produkciójában.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!