Kultúra

2016.08.21. 19:45

Zenével, tánccal a téren - A Fúvószenekarok és Mazsorettek XX. Nemzetközi Találkozója

Dunaújváros - Huszadik alkalommal vonultak a fúvószenekarok és mazsorettek a város utcáin pénteken délután.

Balla Tibor

A Fúvószenekarok és Mazsorettek XX. Nemzetközi Találkozója ismét látványos színfoltja volt az Augusztális rendezvényeinek. A menetzene után érdeklődőkkel teli fellépőhelyszín várta a résztvevőket. Mire az utolsó zenekar is beérkezett, kétségesnek látszott az est kimenetele, de a sors megkegyelmezett, egynéhány viharos jellegű széllökés után elkerülte a várost a vihar.

Az Adáról érkezett Venus Táncklub tagjai adták talán a legkidolgozottab műsort az est folyamán Fotó: Zsedrovits Enikő

A fesztivált Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester nyitotta meg, aki beszéde után átadta a fesztivál díjait. Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója szerbhorvátul köszöntötte a résztvevőket. A zene és a tánc estéjét a Szent István király emlékére komponált Fejérvár induló nyitotta, amelyet az összes fúvószenekar részvételével hallgathatott meg a közönség Balogh Zoltán András vezényletével. A zenekarok önálló bemutatkozását az összetartó közösségükre büszke Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola fúvószenekara kezdte. Széles skálán mozgó stílusú előadásuk után Láng Csaba átadta a férfi zsűri döntése alapján Baka Anasztáziának a legszebb külföldi mazsorettnek, és Tóth Boglárkának a legszebb hazai mazsorettnek járó ajándékcsomagot.

Sorban váltották egymást a zenekari produkciók és a mazsorettcsoportok előadásai. A zrenjanini fúvószenekart a dunaföldvári Löfan Mazsorett Csoport legkisebbjei követték bájos műsorukkal. A közösen előadott Szamosmenti indulót a dunaföldvári mazsorettek szenior nagylányai követték, hogy a zenicai együttes klasszikus fúvósműsora után a juniorok is megmutassák tudásukat. A Nemzeti Hősök Indulója ismét közösen csendült fel, hogy aztán átadja a terepet a nagyvenyimi mazsoretteknek, akik a szabadkai fúvószenekar után még visszatértek egy tradicionális műsorral. Az Adáról érkezett Venus Táncklub műsorát a közösen előadott Losonci induló előzte meg, és a Dunaújvárosi Fúvószenekar követte. A Radetzky induló előtt egy adai profi duó jött, majd a konfettiágyú és a Zeljezara Kulturális és Művészeti Társaság néptáncműsora zárta az estet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!