Lóerő

2015.07.13. 14:08

Benzingőz, hangerő és gumifüst Sárbogárdon

Sárbogárd - Több százan hozták el kedvenceiket a 6. Sárbogárdi Márkafüggetlen Tuningtalálkozóra július 11-én. Az autók szerelmesei az Ifjúsági parkban vertek tábort, volt aki már előző nap, biztosan ne késse le a szombat déli megnyitót.

Gál Sándor

A szervezők biztos kézzel irányították az érkezőket, így sikerült szabadon hagyni a közlekedési utakat, s jutott hely a későn érkezőknek is.

A park egyik sarkában kialakított mérőhelyen a decibelek megszállottai nevezhettek a hangnyomás versenyre különböző kategóriákban. A megnyitót követően - amikor dr. Sükösd Tamás, a város polgármestere is köszöntötte a találkozó résztvevőit látványos programoknak tapsolhatott a szépszámú érdeklődő közönség.

Autólimbó sikerült-e elég mélyre ültetni a járgányt?

RC autóbemutatóval kezdődött a program, s hogy a még újabb technika se maradjon ki, kamerával felszerelt drónok követték a bemutató eseményeit.

Hogy még forróbb legyen az amúgy is kánikulai hangulat, szexi autómosó lányok vonzották magukra a férfiszemeket látványos produkciójukkal. Az autólimbó vetélkedés ugyancsak megtornáztatta a segítőket, akik az autók minden elképzelhető részén ültek, feküdtek, csakhogy minél lejjebb menjen a legfelső pont. Közben a szépségverseny zsűrije járta a sorokat és szorgalmasan pontozta a szebbnél szebb kedvenceket.

Drón felügyelte RC-autók

Látványos driftbemutatók során sorra füstöltek el a halálraítélt kerekek. Harmadik alkalommal jött el Sárbogárdra a székesfehérvári Junior Street Fighter Team, hogy látványos bemutatójukkal elkápráztassák a közönséget.

Tippünk szerint ez egy Rover lehet(ett), mielőtt gondos kezek a felismerhetetlenségig

Közben a csapatok is bizonyíthatták autósvilágbéli tájékozottságukat egy totó helyes kitöltésével. Öt óra után kezdődött a tombolasorsolás, amelynek igazi tétje egy nyugatról behozott, nagyon szép állapotban lévő Golf IV-es volt. Az egy ezresért egy autót akció nyertese egy Székesfehérvári úriember, Papp Ferenc lett, aki az első sokk után boldogan ült be a nyereményautóba.

A motoron, autóbelsőn át a hátsó ajtóig. Szép lett.

Sok autó, sok díj. Közel másfél órán át tartott a kupák és egyéb elismerések átadása. A szépségversenyen nem állítottak sorrendet, hanem a Top 25 autó tulajdonosa vehetett át kupát.

Az amúgy sem hűvös időben autómosó lányok produkciója emelte tovább a hőfokot, s vonzották magukra a férfiszemeket. Fotó: Gál Sándor

A verseny főszervezői Kiss Balázs és Horváth Zsolt nem feledkeztek meg azokról sem akiknek köszönhetően ezt a remek napot sikerült megszervezni, részükre egy-egy emlékplakettet adtak át. A hangnyomásmérés nyerteseit a méréseket végző DB Race díjazta. Végül a szervezők a hetedik találkozó ígéretével köszöntek el a megjelentektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!