Ez már a 3. Kamion EB és Fesztivál a Hungaroringen - Még több kamion, még több izgalom (x)

2017. augusztus 09., 13:46
komment
Augusztus utolsó hétvégéjén immár hetedik alkalommal rendeznek kamionversenyt a Hungaroringen.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 1
G->reklam_mentes: 0

A mogyoródi aszfaltcsíkon először 1987-ben száguldottak ilyen monstrumok egészen 1990-ig, az új időszámítás 2015-ben kezdődött. Ekkor azonban már egy letisztult szabályrendszer szerint versenyeztek a kamionok, lényegében a leglátványosabb, a csúcskategóriák prototípusai alkotják a mezőnyt.

Az Európa-bajnokság magyar állomása azonban nemcsak egy verseny, hanem jóval több annál! Az izgalmas futamokon túl, a rajongók testközelből csodálhatják meg a több tonnás monstrumokat. Itt nem a „színfalak” mögött zajlanak az események, hanem a szurkolók szeme előtt. Az augusztusi kamionfesztiválon a kamionok mellett a Blancpain Sprint Series és Sports Club mezőnye is helyet kap, itt azonban a tonnák helyett a kuriózumok hódítanak: a luxusmárkák széles spektrumát vonultatják fel a résztvevők: a Bentleytől kezdve az Aston Martinon és Ferrarin át egészen a McLarenig.


Az augusztus 26-27-i Kamion Európa-bajnokság sztárja számunkra továbbra is a kétszeres Európa-bajnok kamionos Kiss Norbi. Két bajnoki cím megszerzése után (2014 és 2015) tavaly csapatot váltott és pályafutását a Tankpool24 Racingnél folytatta. 2016-ban már sokszor a dobogót is elérte a következetes munkának és tehetségének köszönhetően. A 2017-es évben is a folyamatos fejlődés volt a cél, a júliusi Slovakiaring-i győzelmek is bizakodásra adhatnak okot a szezont illetően. Ilyen szép zárással nem is várhatunk mást a nyári szünet utáni hungaroringi  futamokon, mint további dobogós helyeket, győzelmeket. Kiss Norbi a bajnoki tabella második helyéről várja a folytatást.

Kamion EB és Fesztivál azonban nem csak látványos, izgalmakban bővelkedő futamai miatt vonzó, hanem színes családi programjai miatt is. A hétvégére nemcsak a lelkes szurkolókat várják a rendezők, hanem a rajongók családjait is, hiszen az elmúlt évekhez hasonlóan számos izgalmas és szórakoztató gyermekprogram, valamint extrémsport bemutatók várják az érdeklődőket. Az igazi fesztiválhangulathoz minden évben hozzájárul a Kamionkorzó. A külföldi bajnokságok hagyományait követve az előzetes jelentkezés és válogató után kiválasztott civil kamionok látványos felvonulására kerül sor a Hungaroring aszfaltján, több ezer néző előtt.

Augusztus utolsó hétvégéje a futamok és a szórakoztató programok mellett egyben egy szakmai kiállítás is, ahol a hazai és nemzetközi logisztikai és szállítmányozási cégek, illetve haszongépjármű gyártó vállalatok mutatkoznak be évről-évre. A szakmai kiállítók mellett kitelepül a Csepel Autó Gyártmánymúzeum is, illetve további érdekességeket is megcsodálhatnak azok, akik augusztus utolsó hétvégéjét a Hungaroringen töltik.

Mindenképp érdemes tehát kilátogatni a Hungaroringre augusztus 26-27-én, ahol látványos versenyekben, hangulatos családi programokban és mérsékelt árakban sem lesz hiány.

További részletek és jegyvásárlás:

http://kamionfesztival.hu/

2017. augusztus 09., 13:46

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...