Lóerő

2015.09.03. 11:42

Forma-1: az utolsó európai futam következik a hétvégén

Monza – A szezon utolsó európai futamához érkezünk el a hétvégén, így a csapatoknak mindennél fontosabb lesz a jó szereplés az Olasz Nagydíjon.

Ez a futam a versenynaptár egyik leggyorsabb és egyik legrégebbi versenye, s nagyon kedvelt a versenyzők között. Monza egyben az őrült Ferrari-rajongók, a Tifosi otthona is, akik 2010 után ismét a dobogó legfelső fokán szeretnék látni egyik ferraris kedvencüket. Lewis Hamilton már idei hatodik győzelmét gyűjtötte be Belgiumban, s a hetedikre feni a fogát Olaszországban.

- Ez a pálya még ma is nagy kihívás. Gyors és elég technikás is egyben, pár durva fékezési ponttal és magas pályaszegéllyel, amelyeken át kell hajtani a jó versenyvonal miatt. Szép emlékeim vannak az olaszországi versenyekkel kapcsolatban és szeretném, ha ez a mostani is szép emlék lenne a jövőben. Ez a célom – szögezte le Hamilton. Az ötvenhárom körös Olasz Nagydíj szeptember 6-án helyi idő szerint 14 órakor veszi kezdetét. A pálya hossza: 5.793 kilométer, a teljes versenytáv 306.720 kilométer. A pályarekordot még mindig Rubens Barrichello tartja 2004-ből. Ideje 1 perc 21.046 másodperc. 2014-ben Lewis Hamilton (Mercedes) állhatott fel az olasz dobogó legfelső fokára. A brit pilóta ideje 1:19:10.236 volt. A második helyezett Hamilton csapattársa, Nico Rosberg lett, míg a bronzérmes helyen Felipe Massa (Williams) ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!