Lóerő

2015.05.21. 17:37

Különleges autócsodák Balatonfüreden

Balatonfüred - Idén második alkalommal rendezték meg a Concours d Elegance elnevezésű autó-szépségversenyt a múlt hétvégén a Tagore sétányon.

Heffler Péter

A különös szépségversenyen Magyarországon és Európában is ritkaságszámba menő személy-, illetve versenyautókban gyönyörködhettek az érdeklődők.

A tökéletesen karbantartott, illetve aprólékosan restaurált közel félszáz részt vevő autó közül három fő kategó-riában díjazták a gépeket, így vintage, klasszikus és törpeautó osztályban ítélték oda a legszebbnek járó díjakat.

A FIAT és a BMW jó pár gyönyörűsége emelte a hétvégi, balatonfüredi rendezvény fényét,így az 1967 és ´75 közözött gyártott FIAT 124 Sport Spider is.

A BMW jó néhány büszkesége, így a Dixi, az Isetta, a 2000 CS vagy a 3000 CS modellek is láthatók voltak, de találkozhattak a kilátogatók egy Ford Thunderbirddel és a Rolls-Royce, illetve a Mini legújabb fejlesztéseivel is.

1938-ból származó BMW Sport Cabrio. Fotó: Balogh Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!