Lóerő

2015.10.26. 18:17

Nincs baj az újabb Volkswagen dízelekkel

A múlt héten jelezte a VW, hogy belső vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy az EA288 kódú motorkba került-e olyan program, amely kifejezetten az emissziós mérések meghamisítására szolgálna.

Hamar a végére értek a vizsgálatnak, és azt mondják, a dízel-botrányt kirobbantó EA189 kódú motorcsalád utódja már tiszta.

Az EA288 család 2012 óta kerül a Volkswagen autóiba, fokozatosan leváltva a régebbi EA189 szériát. Korábban a DPA német hírügynökség azt is megpendítette, hogy ezek az újabb motorok is tartalmazhatják a csalószoftvert, de úgy tűnik, a VW korábbi közléseivel összhangban az új motorokban ilyet már nem alkalmaztak.

Ez nyilván nagy megkönnyebbülés is a Volkswagen vezetőség számára, hisz egyre biztosabb, hogy a dízel-botrány a 11 millió EA189 típusú motor visszahívásával és kijavításával nagyrészt lezárható. Ez persze hatalmas feladat és nagyon nagy veszteséget jelent a cégnek, de valószínű, hogy 2016 végéig lezárulhat, ami mindenképp jó hír a cég szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!