Lóerő

2015.05.28. 18:46

Szorgos pontgyűjtögetés - Laczkó Máté a 7. pozícióban a Moriwaki Junior Cup-on

Egy hetedik és egy nyolcadik helyet gyűjtött be az elmúlt hétvégén Laczkó Máté, az MW Performance gyorsasági motor-sportklub versenyzője a csehországi Mostban.

Munkácsi Imre

A Moriwaki Kupa harmadik fordulóját rendezték a gyorsasági motorosok második számú csehországi Mekkájában, a német határhoz közeli Mostban.

Bár Laczkó Máté, az MW Performance versenyzője számára nem volt ismeretlen a környezet, korábban már volt alkalma tesztelni a pályát, a csapat a verseny előtt kellő visszafogottsággal fogalmazta meg a célt: a lehető legjobb eredményt elérni. Amit kissé tágabban értelmezve akár a dobogó is benne lehet(ett volna), de a legfőbb cél mégis a töretlen fejlődés. Ami pedig a merészebb titkos reményeket illeti, az sem volna meglepetés, különösen, ha az előző, downingtoni teljesítményből indulunk ki, amikor a saját gépének meghibásodása miatt egy ismeretlen pótmotorral abszolválta az ötödik helyet. Az igen erős, kiegyensúlyozott nemzetközi mezőnyben ott és akkor ez valóságos bravúr volt, s Mohai János, a csapat tulajdonosa is okkal gondolta, ha a fejlődés töretlen, miért ne sikerülhetne akár a dobogó.

Csakhogy Máté Mostra visszakapta a megjavított régi motort, és technikai eszközről lévén szó, ezzel a szerkezettel még nem találta meg az összhangot, vagy a motor nem tudta erőben felvenni a versenyt a többiekével. Az emelkedőkkel, hosszú egyenesekkel telerakott mosti Auto-dromban a végsebességbeli különbségek egyébként is komoly szerepet kapnak, s ebben Máté most a lelátóról is jól láthatóan hátrányban volt. Az pedig maga a pokol egy versenyző számára, ha érzi, hogy az ellenfelek gyorsabbak, és emiatt nem egyszerű a taktikai váltás, a megszerzett pozíciók megtartása sem. Így most nem sikerült az újabb látványos előrelépés, de Máté így is a középmezőny elején ért célba, és ezt a pozíciót tartja az összetett pontversenyben is.

- Máté nagyot küzdött, nagyon szépen motorozott, de ebben sajnos csak ennyi volt. Reméljük, hogy majd a technikásabb pályákon jobban kijönnek a képességei. Egyébként nagyon sokat fejlődött, a moriwakis versenyek közötti időszakokban rengeteget gyakorol hatszáz köbcentiméteres motorral, 5-600 kilométert már meg is tett vele - értékelte a harmadik fordulót Mohai János.

A Moriwaki Junior Cup következő versenyeit június 19-e és 21-e között rendezik Snettertonban, a Brit Superbike bajnokság betétfutamaként, amely egy kanyargós, szűk pálya, vagyis inkább a technikás versenyzők barátja. Jó alkalom lehet tehát Laczkó Máté számára a pontok gyarapítására, hiszen ha vannak is kevésbé sikeres szériák a cél továbbra is változatlan: az első tízben végezni, lehetőleg minél előrébb!





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!