Lóerő

2016.04.05. 12:25

Trükköző fiatal motoros

Perkáta - A Magyar Stunt Riding Bajnokság első fordulójában ötödik helyet szerzett magának, a 12 éves perkátai fiú. Izgalmakkal teli verseny volt.

Bogó Anikó

A stunt riding a világ egyik leglátványosabb technikai sportja. A versenyzők motoron mutatnak be különböző, nehezebbnél nehezebb, akrobatikus gyakorlatokat a zsűri előtt. A bemutatók során a nézők szinte testközelből figyelhetik a látványos show-t, amelyben a résztvevők kötelező és szabadon választott elemek sorát fűzik össze. Egy kerekezés, driftelés és még sok más, extrém és veszélyes mutatványt láthat az, aki kilátogat egy ilyen rendezvényre.

Vátkai Zsombor junior stunt rider. Mindössze tizenkét éves
Fotó: Vátkai Zoltán

A Magyar Stunt Riding bajnokság első fordulóját március 19-én rendezték meg a budapesti Hungexpon, ahol az alig tizenkét éves Vátkai Zsombor is indult junior kategóriában. A bajnokság legfiatalabb versenyzője számára sok kihívást és izgalmat tartogatott az a nap. A kezdés előtt fél órával elromlott a motorjának sebesség váltója, amelynek következtében második fokozatot használva kellett bemutatnia a produkcióját, ami megnehezítette a helyzetét. Mivel a motor a kelleténél gyorsabban ment, sok új, látványos trükkjét nem tudta megmutatni a zsűrinek.

Ennek ellenére a perkátai fiatal ötödikként végzett, és saját elmondása szerint nagyon örül ennek a helyezésnek. Hozzátette még, bár sokat kell készülnie egy ilyen megmérettetés előtt, szereti a hobbiját, és mindig várja az édesapja, Vátkai Zoltán, a Perkáta Sportegyesület elnöke által tartott edzéseket.

Az idei évben a fiatal stunt ridert új szponzor is segíti a versenyzésben.

Vátkai Zsombor következő versenye május eljsején Kunmadarason lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!