Lóerő

2015.10.01. 14:12

Változások a versenynaptárban

Hivatalosan is megerősítették, hogy a 2016-os Ausztrál Nagydíjat március 20-án rendezik meg, két héttel korábban, mint ahogy az az eredeti tervben szerepelt.

Kelemen Attila

A futam szervezői elmondták: nem okoz problémát a futam korábbi megrendezése, amíg az nem ütközik a húsvéti hétvégével, azaz március 27-ével. A szezonnyitó időpontjának módosítását Bernie Ecclestone kezdeményezte, és az FIA Motorsport Világtanácsnak még jóvá kell hagynia. Az új dátum egyébként ütközik az ausztrál V8 Supercars széria második fordulójával, amelyet így nagy valószínűséggel egy másik hétvégére helyeznek át.

A Magyar Nagydíjhoz is hozzányúlt a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló üzletember. A tervek szerint nem július utolsó hétvégéjén, hanem egy héttel korábban száguldoznak az F1-es pilóták a mogyoródi aszfaltcsíkon. A július 31-ei hétvége a Német Nagydíjé lesz, és így a Hungaroring helyett Hockenheimből vonulnak négyhetes nyári szünetre a csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!