Lóerő

2016.03.29. 16:43

Visszahívják az elektromos VW Golfokat

Az amerikai NHTSA több mint ötezer e-Golf visszahívására kötelezi a Volkswagent, az akkumulátor-felügyelő szoftver hibája miatt, amely az autó váratlan leállását okozhatja.

A visszahívás persze csak Észak-Amerikában kötelező a gyártó számára, de valószínűleg a másutt eladott e-Golfokkal is előfordulhat ugyanez a hiba. A problémát az okozza, hogy az akkumulátorokat felügyelő elektronika túl érzékenyre van állítva, így előfordul, hogy indokolatlanul kapcsol be a hajtáslánc túláram-védelme, ami végső soron a villanymotor leállásához vezet. Az NHTSA szerint a hiba a vezérlőprogram frissítésével elhárítható, és egyelőre komolyabb baleset sem származott belőle.

A Volkswagen szerencséjére a 2014 májusa és 2016 márciusa között gyártott e-Golfokból nem adtak el igazán nagy mennyiséget: 5561 példány került forgalomba az Egyesült Államokban. Európában durván háromszor ennyi e-Golf fut, de arról egyelőre nincs hír, hogy ezeket is visszahívná a Volkswagen

Címkék#Volkswagen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!