Mezőfalva

2016.04.12. 18:25

A gyerekek kedvéért

Mezőfalva - Közel hatszázezer forint értékű beruházással gyarapodott a testnevelés tárháza Mezőfalván.

Horváth László

A torna- és birkózószoba társadalmi összefogással és támogatással valósult meg, ami igencsak kiemeli a létrehozott érték jelentőségét. Kicsik és nagyok együtt örültek az avató ünnepségen. Az avótási ünnepséggel bőséges és színvonalas programsorozatot zártak pénteken a mezőfalviak: a 2015-ös József nádor-napok utolsó mozzanataként adták át az új létesítményt - várhatóan sok gyermek és pedagógus örömére.

Tombor István tanítványai gálaedzésen mutatták be a birkózás mezőfalvi helyzetét Fotó: Horváth László

A különleges eseménynek ezúttal a Petőfi Sándor Általános Iskola adott otthont, ahol a hét utolsó tanítási napján 16 órai kezdéssel várták az avatóra érkezőket. Szülők, pedagógusok, birkózók és civil érdeklődők előtt tartott köszöntőben elhangzott, régóta vágyott dolog a most megnyíló terem. A mindennapos testnevelés lehetőségeit bővíti a tanteremből átalakított, nem csak iskolások, de óvodás csoportok számára is nyitva álló szoba. A rendezvényen megjelent a helyi elöljáróság mellett Mátyás Gábor a Dunaferr SE elnöke és Pintér Attila szakosztályelnök. A házigazda szerepében Tombor István testnevelőtanár és birkózó vezetőedző köszöntőjében így emlékezett vissza a megvalósulásra:

- Tizenkilenc éve van birkózás Mezőfalván. Az eltelt időszak alatt számos versenyen bizonyították az iskola sportolói rátermettségüket, elhivatottságukat, elkötelezettségüket a birkózósport és az intézmény iránt. A két évtizedes eredményes munka jutalmául most birkózó termet avathatnak, ami nem csak a sportág művelőinek edzését segíti, de szervesen illeszkedik az iskola mindennapos testnevelési kultúrájához. Az pedig külön öröm, hogy a mozgáshelyiség hiányával küszködő óvoda szintén otthonra talált a szoba falai között. Igaz, még csak egy csoport használja, de ősztől várhatóan már két csoport is mozgásfejlesztési órát vehet - ismertette a jövő alakulását Tombor István.

A tornaszoba-birkózószoba megtekintése után a mezőfalvi birkózók gálaműsorával zárult az esemény, ahol nemcsak a gyerekek edzésmunkájába, fejlődésébe nyerhettünk betekintést, hanem megismerkedhettünk a szponzorok, támogatók névsorával is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!