Mezőfalva

2014.08.26. 16:20

A megszépült épületbe új nevelési feladatok is költöznek

Mezőfalva - Szeptembertől csinosabb, korszerűbb óvoda várja a kicsiket. Bővül a nevelési feladat is, a megyében talán egyedüli módon a BTM-es és az SNI-s gyerekeket is az intézmény falain belül látják majd el.

Horváth László

A nyári hónapok „gyerekmentes" idejének köszönhetően komoly karbantartási munkákat lehet elvégezni az oktatási, nevelési intézményekben. Ilyenkor nem csak a tisztasági feladatokra koncentrálnak a fenntartók, üzemeltetők, de nagyobb volumenű átalakításokra is lehetőség adódik. Így volt ez a Mezőfalvai Tündérkert Óvodában is, ahol az augusztus igencsak dolgosan telt: dolgozói, szülői és önkormányzati összefogással dogoztak a kicsikért. A nevelési szünet alatt azonban nem csak „szépészeti beavatkozásra" került sor, de új feladatellátással is bővült az intézmény pedagógiai munkája. A nyári jelentős változásokról kérdeztük Pénzesné Szilva Györgyi óvodavezetőt:

Pénzesné Szilva Györgyi óvodavezető az egyik kicserélt ajtó előtt sok hálával gondol a rengeteg segítségre, amit az intézmény kapott. De nem csak kívül változott meg az óvoda a szünidőben. Fotó: Horváth László

– A betervezett munkák – ajtócserék, járólapozás, nyílászárók festése – befejeződött, a héten már csak a takarítás van hátra. Vagyis tulajdonképpen rendben van az óvoda, elkészült minden – mondta el az intézményvezető.

Mint megtudtuk, a beépített anyagok ára mintegy 6-700 ezer forintra tehető, amit az óvodabálon résztvevő magánemberek és vállalkozások támogatásának köszönhetnek. Nagyon sokat segítettek a helyi önkéntes tűzoltók, köztük is Sudár Mihály, aki a csoportok közös helyiségeinek járólapozását készítette. A munkálatokban szintén komoly haladást jelentett az önkormányzat által szervezett munkások és diákok tevékenysége, de ugyanilyen hasznosak voltak a szülők felajánlásai is.

A szünidőben azonban nemcsak külsőleg változtunk – folytatta Pénzesné Szilva Györgyi. A képviselőtestület döntése alapján bővülhetett a feladatellátásunk is. Az óvodába felvett gyógypedagógusunk szeptembertől kezdi a munkát, így elsejétől öt csoportban folyik a megszokott oktató-nevelő munka és a hatodikban fejlesztő foglalkozás lesz, amihez külön szobát alakítottunk ki. A megújulásunk ezzel még nem fejeződik be. A tehetséggondozást is tervbe vettük. Az eddigi információink szerint a megyében nem található olyan óvoda, ahol egy intézményen belül, ilyen egymásra épülő, komplex feladatellátást hoztak volna létre. A fejlesztőpedagógiával és a tehetséggondozással rengeteg segítséget kap az utánunk következő iskola, és természetesen a legnagyobb hasznot majd a szülők élvezhetik, hiszen gyermekeik időben hozzájuthatnak a megfelelő, személyre szabott oktatáshoz, fejlesztéshez. Amire a legbüszkébbek vagyunk, hogy ez itt helyben történik majd!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!