Mezőfalva

2015.05.19. 14:47

A megye más településeiről is jöttek - Sikeresen startolt a Virág tavi versenysorozat Mezőfalván

Mezőfalva - Háromfordulós horgász kupa kezdődött múlt hét szombaton a mezőfalvi Virág tavon.

Horváth László

A tavaly próbaként útjára bocsátott kezdeményezés ötletgazdája és megvalósítója Palló János elégedetten nyilatkozott az első forduló tapasztalatairól.

- Az időjárás kissé megtréfálta a pecásokat, mert sokan bizonytalankodtak a szemerkélő eső miatt. Harmincketten viszont úgy döntöttek, ha esik, ha fúj, horgot kötnek a zsinór végére. Szerencsére a felhők távoztával egyre gyarapodott a horgászok és a kilátogatók száma, így a délelőtt derekára szépen benépesült a vízpart. Az idei sorozat egyik bizakodásra okot adó jele, hogy új arcokat is felfedezhettünk a versenyzők között, akik nem csak Mezőfalváról, de a megye távolabbi pontjairól is eljöttek a jó verseny reményében. Délelőtt 10 óra magasságában, az északi szél megindulásával gyorsultak fel az események. Nehezítette a horgászok dolgát, hogy éppen ívási időszakban járunk, és nem az élelem keresgélése a legnagyobb gondja a halaknak. Tehát alaposan meg kellett küzdeni az eredményességért.

Palló János ötletgazda és szervező az átadásra előkészített díjakkal. Sikeresen indította útjára a versenysorozatot. Fotó: Horváth László

A délután két óráig tartó versenyen végül igen szépnek mondható fogások sikerültek, tudtuk meg az ötletgazdától.

Egyéni kategóriában elsőként végzett Szabó Lajos 9,65 kilogrammal. Második lett Farkas Gyula 4,03 kilogrammal. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Surján László állhatott fel 3,66 kilogrammal.

Szabó Lajos szákol egy fogást 9,65 kilóval végzett az élen.

Női kategóriában Csele Istvánné 1,65 kilogrammos fogását értékeltük.

A gyermekeknél pedig Vígh Liána, Surján László Mihály, Nyuli Anna és Vas Eszter lett a sorrend.

Összesen 41,6 kilogramm halat emeltek ki a versenyzők.

Meg kell említsük Puskás József sporthorgász nevét is, aki ezúttal nem a zsinórlógatásban jeleskedett, hanem a szervező munkáját segítette. A vándorkupa végleges elnyeréséért még két fordulót kell teljesíteni.

Június 18-án és október 17-én lehet majd a botok végéhez ülni. Augusztus 15-én pedig egy igazi különlegességre várják a sporthorgászokat: 24 órás nonstop halfogásra készülhetnek a jelentkező csapatok avatott be Palló János a 2015-ös terveikbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!