Mezőfalva

2016.10.20. 16:30

A mezőfalvi polgárőrök ott segítenek, ahol nagy a szükség

Mezőfalva - Az önzetlen segítségnyújtásnak sokféle formája van. Lehet gyűjtést, kampányt szervezni, vagy csak egyszerűen bekopogni a szomszédhoz télvíz idején: hoztunk egy kis meleg levest!

Horváth László

Bármilyen módon is tesszük, jó tetteinkben mindig az egymásra való odafigyelés a fő motiváció. A mezőfalvi polgárőrök pontosan így cselekedtek, amikor babakelengyét vásároltak polgárőr társuknak, Csicskovics Istvánnak. István és élettársa Csóka Bettina nagyon szerény anyagi körülmények között él, és ide érkezett nemrég újszülött gyermekük.

Bocka Lászlóné és Prajdáné Virányi Margit nagy szeretettel adta át az ajándékokat a fiataloknak Fotó: Horváth László

Óriási volt az öröm az ajándékok átadásakor. Babapelenka, ruhaszárító állvány, mosópor, rugdalózó és bébiápolási cikkek lapultak a csomagban. Bocka Lászlóné és Prajdáné Virányi Margit a mezőfalvi polgárőrség képviseletében gratuláltak társuknak. Az ajándékok kicsomagolása után - gyakorlott nagymamákként - még praktikus tanácsokkal is ellátták az ifjú édesanyát. Az önzetlenség, a segítő szándék és az egymásra odafigyelés sok civil szervezet sajátja. Most a mezőfalviak mutattak példát, nem csak a falubelieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!