Mezőfalva

2014.12.11. 18:15

Adventi programok Mezőfalván, Nagyvenyimen és Dunaföldváron

Mezőfalva/Nagyvenyim/Dunaföldvár - Advent harmadik vasárnapján is több környékbeli településen szerveznek különféle programokat.

Gallai Péter

Mezőfalván december 14-én, vasárnap délután 14.30 órakor a helyi nőikar ad koncertet a templomban, fél négykor pedig gyertyagyújtás következik a Piac téren, ahol Kristofory Valter katolikus plébános adventi gondolatai mellett műsort adnak az óvodás és iskolás gyerekek is.

Nagyvenyimen december 14-én, vasárnap délután 16 órakor a Kossuth Lajos iskola adventi műsora lesz látható az intézmény tornatermében. Az aulában sütemények, forralt bor, tea, valamint zsíros kenyér várja az érkezőket, a vendéglátók az iskola osztályai lesznek. A foltvarró klubok kiállítással egybekötött vásárát is ugyanitt tartják.

Dunaföldváron advent harmadik rendezvényén, december 14-én vasárnap ismét délután 15 órától várják a város lakóit és az érdeklődőket a Béke téri díszkút köré. E vasárnapon a vendéglátók a Sárgás Pincés Gödör Egyesület tagjai lesznek, akik teával, forralt borral, zsíros kenyérrel várják a kilátogatókat.

A műsorban a Levendula Művészeti Iskola tanulói lucázását, valamint a Magyar László Gimnázium diákjainak összeállítását hallhatjuk, láthatjuk. A gyertyagyújtás előtt áldást mond Bakay Péter evangélikus lelkész, aki nemrég emlékezetes előadást tartott a Gyimesekben megélt élményeiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!