Mezőfalva

2016.06.07. 18:35

Állati élmények

Mezőfalva - Műtehenet fejtek, simogatták a bocikat, rajzoltak, vetélkedtek. Mikor hazamentek, tele voltak élményekkel. Rendhagyó program indult útjára múlt héten pénteken.

Horváth László

A Mezőfalvi Mezőgazdasági Zrt. világospusztai tehenészetében többszáz gyermek és kísérőik ismerkedhettek az állattenyésztéssel és a hozzá tartozó mezőgazdasági munkákkal. A különlegességről Südi András ágazati igazgató informálta lapunkat.

- Első alkalommal hívtuk a gyerekeket. A gyereknaphoz és a tej világnapjához kapcsolódóan találtuk ki a rendezvényt. Célunk, hogy ellenőrzött és biztonságos körülmények között ismerkedhessenek az állatokkal, tartási körülményeikkel. Telepen belül és kívül többféle játékos program várta a gyerekeket, akik igen jól érezték magukat. Igazi tehenet sétáltattak, műtehenet fejtek, kipróbáltak sokfajta eszközt. A bátrak és kíváncsiak meg is kóstolhatták a tejből készült ételeket, italokat. Négy környező faluban hirdettük a nyílt napot. Csütörtökön és pénteken közel négyszázan látogattak el hozzánk. A jó tapasztalatok okán szeretnénk rendszeressé tenni a programunkat. A jövőben felnőtteket és családokat is szívesen vendégül látunk. Ismerjék meg széles körben az itt folyó munkát, hogy ne az állattartás kellemetlen oldala égjen bele az emberek emlékezetébe, hanem az itt foglalkoztatott ötven alkalmazott munkalehetősége, az előállított élelmiszerek, az állatgondozás maradjon meg. Nem mellesleg a környező településekkel való kapcsolat is nagyon fontos - hangsúlyozta a mezőgazdasági társaság ágazati igazgatója.

Világospusztán elindult egy ragyogó kezdeményezés. A későbbiekben még szélesebb és komplexebb mezőgazdasági ismertetőkkel állnak a nagyközönség elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!