Mezőfalva

2016.05.24. 15:30

Aranyat szerzett a falu nőikara

Mezőfalva - Kiváló eredménnyel tért haza Tolna-Mözsről a Mezőfalvi Nőikar. Aranyminősítés német nyelven megszerző kórus egy újabb sikert írhat az amúgy sem rövid életúthoz!

Horváth László

A közelmúlt története azért is nagy jelentőségű, mert eddig ismeretlen területen bizonyították rátermettségüket a csodálatos hangjukról híres mezőfalvi lányok és asszonyok, vagyis a nőikar tagjai. A minősítőről Nyulasiné Lakos Angéla karvezetőtől kaptunk tájékoztatást.

- A Mezőfalvi Nőikar évek óta felvállalja a német nemzetiségi hagyományok ápolását, rendszeresen fellép német nyelvű műsorral. A Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa az idei évben megrendezte a VII. Országos Kórus Fesztivált, melynek keretében többfordulós kórus minősítő versenyen vehettek részt a jelentkező énekkarok. A mezőfalvi csapat a május 8-án, Tolna-Mözsön tartott fordulón vállalta a megmérettetést. A rangos és szigorú zsűri alaposan értékelte a részt vevő tíz kórus műsorát, és nagy örömünkre, a Mezőfalvi Nőikarnak aranyminősítést ítélt meg. Büszkék vagyunk a szépen csillogó elismerésre - mondta lapunknak a karvezető.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!