Mezőfalva

2015.03.10. 19:15

Az óvodáért báloztak

Mezőfalva - Hagyományos jótékonysági bálját tartotta szombaton a Mezőfalvai Tündérkert Óvoda. A rendezvény most is nemes céllal jött létre: a részvétel és az adományozás jelentős támogatás a kicsiknek.

Horváth László

Nem lankad a segítőkészség Mezőfalván. Az éves nagy bálok közül ezúttal a legkisebbekért szólt a zene és a tánc. Március 7-én az iskola tornatermében megrendezett eseményen szülők, nagyszülők, valamint meghívott vendégek előtt mutatták meg a nagycsoportos óvodások, milyen sokat fejlődtek az intézményben eltöltött idő alatt. Népi lakodalmas produkciójukat méltán jutalmazta óriási közönségsiker, melyre már csak ráadásként szolgált az általános iskola művészeti oktatásban résztvevő diákjainak műsora és a vacsorát követő latin táncbemutató. A tavaszváró báli forgatag szünetében Pénzesné Szilva Györgyi óvodavezetőt kérdeztük az óvodai életről és a tervekről:

- Az eltelt közel két év alatt, amióta az intézményt vezetem, jelentősen változott az oktatási koncepció. A hagyományápolás megtartása mellett új tevékenységként házon belül sikerült megoldani a gyógypedagógiai ellátást és pedasszisztensi feladatokat. Nevelési programunkban szükségszerű megújítása mellett tovább szélesítjük a szülő-óvoda-iskola kapcsolatot. Ennek egyik része a mostani bál. Természetesen minden segítség nagy jelentőségű, legyen az év közbeni alkalmi, vagy egy ilyen kiemelt esemény. A támogatás felhasználásával folytatnák a megkezdett épületfelújítást. A teraszfolyosót tennénk rendbe. Jó hír még, hogy szeptembertől kezdve hónapról-hónapra emelkedik a beíratott gyermeke létszáma. Eddig hat fő az emelkedés, ami remélhetőleg az itteni munka dicsérete - fejezte be rövid ismertetőjét Pénzesné Szilva Györgyi óvodavezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!