Mezőfalva

2016.08.30. 17:15

Békében és szeretetben élnek - Ötven éve házasok

Mezőfalva - Bensőséges eseménynek adott otthont augusztus 27-én, délután a mezőfalvi Sport büfé nagyterme. Két ember, most már nyugodtan mondhatjuk, örök hűségének lehettünk a tanúi.

Horváth László

Tarr József és felesége Rozália ötvenéves házassági évfordulójuk jeles alkalomból - népes családi gyűrűben - ismét aláírta azt a bizonyos nagy könyvet, amelyet fél évszázaddal ezelőtt jegyzett házaspárként először.

Nagy volt az izgalom szombat este Cseke Ottóék és rokonságuk körében. Az idős szülőknek készítettek meglepetést, nem is akármilyent. Ügyesen elterelték a titokról az ünnepeltek figyelmét, hiszen vejük és lányuk esküvőjének ideje egy hét különbséggel azonos napon van. Így kicsit sem fogtak gyanút az öregek, amikor házassági évfordulóra invitálták őket a gyerekek. Az ajtón benyitva mindjárt változott a helyzet: a meghatottságtól azonnal könny szökött az idős pár szemébe.

Turi Mariann anyakönyvvezető előtt újra hűséget esküdött Tarr József és Tarr Józsefné Rozália

Turi Mariann mezőfalvi anyakönyvvezető már kedves mosollyal várta őket a teremben, hogy ismét összeadja az ifjú párt . A hivatalos ceremónia után kérdeztük az esküjüket megerősítő házaspárt, milyen volt az életük egymás mellett?

- Békében, szeretetben telt az ötven év, mert nagyon jó ember az én Józsefem - kezdte a történetet Tarr Józsefné Rozália, majd azzal folytatta a történetüket: - Gyerek korunk óta ismertük egymást. 1944-ben egy hónapos különbséggel mind a ketten Hercegfalván születtünk. Szinte együtt nőttünk fel. Sokat jártunk bálokba, az akkori KISZ-helyiségbe.

- Minden fiatalban van valami különlegesség - vette át a szót a férje, József. - Az ismeretség és a tánc összehozott minket. Természetesen a gyerekek, unokák születése volt a legnagyobb dolog az életünkben, de az 1973-as saját lakásba költözés is emlékezetes - mesélt a meghatottságból még alig feléledő idős pár.

Tarr Józsefné Rozália a mezőgazdaságban kezdett dolgozni, majd varrodában folytatta. Végül a mezőfalvi iskola takarító nénijeként ment nyugdíjba.

Tarr József több munkahelyet is kipróbált életében. Az utolsó években az állami gazdaság, legutoljára pedig a honvédség adott neki munkát. Onnan ment nyugdíjba.

Aktív koruk megkoronázásaként népes és szerető család veszi őket körül. Remélhetőleg még sokáig és jó egészségben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!