Mezőfalva

2016.04.22. 13:35

Dalos ajkú nyugdíjasok

Sárosd/Mezőfalva - Második alkalommal rendezték Sárosdon a népdalkörök találkozóját a Farkas Gyula Baptista Általános Iskola tornatermében a közelmúltban.

Horváth László

A Sárosdi Dalkör szervezésében létrejött eseményen Baracs, Nagyvenyim, Seregélyes, Hantos, Sárosd, Nagylók nyugdíjas dalköreinek és a székesfehérvári Alcoa-Köfém Nyugdíjas Klub Férfikórusának széphangú tagjai énekeltek a nem kis létszámú műértő közönségnek. Hangulatindítónak elsőként a sárosdi Huncutka tánccsoport bemutatóját láthattuk, majd a házigazda Sárosdi Népdalkör köszöntötte produkciójával a vendégeket. Egymás után léptek színpadra a meghívott községek dalkörei, férfikórusai. A repertoárokban jól ismert magyar népzenei műveket hallhattunk egyedi kórushangzással, esetenként pedig szóló, vagy együttesi citerakísérettel. A nyugdíjasklubok fellépéseinek színpadváltását a helyi néptáncosok bemutatkozásai is színesítették, köztük a kézműves ház egy éve alakult formációjának üveges tánca, ami méltán aratott nagy sikert az esemény fináléjaként. A találkozó zárásaként jó ebédhez szólt a nóta, ahol a finom falatok elköltése mellett régi szép emlékek idézésével telt a hátralévő idő.

A rendezvény végén Takács Istvánné főszervező beszélt lapunknak a házigazda egyesületről.

- Egyesületünk 2013-ban alakult meg. Kiállítással, rendszeres kézműves foglalkozásokkal próbáljuk a helyi értékeket, kultúrát bemutatni. Az idén ötödik alkalommal rendezzük a kézműves találkozót, melyre tavaly már tizenhét településről érkeztek résztvevők. A dalkörök találkozója is szervesen kapcsolódik a kézművesház tevékenységéhez, hiszen célunk a népi hagyományok, szokások megőrzése, továbbvitele - fogalmazta meg az egyesület működésének motivációit Takács Istvánné a Sárosdi Kézműves Ház vezetője.

Nagyon újszerű még a sárosdiak kezdeményezése, hiszen csak három éve bontogatják szárnyaikat. A szombati nap hangulatát érezve nyugodtan mondhatjuk, jó irányba haladnak. Egészen biztosan hallunk még róluk.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!