Mezőfalva

2015.04.17. 16:00

Díjjal ismerték el, amit a faluért tettek

Mezőfalva - A falu alapításának 204. évfordulója alkalmából három önzetlen támogató is elismerésben részesült.

Horváth László

A hétfői ünnepélyes eseményen elsőként Habsburg Lotharingiai Mihály főherceget, József nádor ükunokáját szólították a Kiss Kálmán Művelődési Ház színpadára. Az indoklásban elhangzott: Mezőfalvának fontos, hogy van még a falualapító nádornak olyan élő leszármazottja, aki minden évben megtiszteli az alapítási ünnepségeket. Jó hírét viszi a településnek az egész világban, kiváló kapcsolatot, baráti viszonyt ápol a település lakóival, vezetőivel.

Másodikként Német Jánost kérték a pódium elé, aki mezőfalvi születésű, 17 éves korában Soroksárra költözött, ahonnan a kitelepítés miatt Németországba került, majd Amerikát is megjárta. A rendszerváltozás és feleségének elhunyta után visszatelepült Mezőfalvára, majd Harkányba sodorta az élet. A 92 éves Német János soha nem feledte el mezőfalvi gyökereit. Mezőfalvi lakosként bekapcsolódott a helyi kulturális, hagyományőrző, illetve községi történelmet feltáró rendezvényekbe. Értékes visszaemlékezései nagyban segítették a múlt eseményeinek kutatásait. Anyagilag segítette az induló német nemzetiségi tánccsoport ruházkodását, valamint Harkányba történő elköltözése előtt milliós nagyságrendű adománnyal támogatta a templomfelújítást.

Együtt a kitüntetettek: Németh János, Habsburg Lotharingiai Mihály főherceg és Hatvani Norbert Fotó: Horváth László

Az idei harmadik József nádor-díjas Hatvani Norbert mezőfalvi fiatalember lett. aki jelentős pénzügyi támogatást nyújt a község intézményeinek, civil szervezeteinek. Több éve lelkes tagja az általános iskolai szülői munkaközösségének, segíti a rendezvények szervezését, lebonyolítását, elkötelezett támogatója a mezőfalvi labdarúgásnak. Lokálpatriotizmusa példa értékű minden hasonlóan gondolkodó ember számára.

A díjakat Mezőfalva önkormányzatának képviselő testülete adományozta a község támogatásában kiemelkedő szerepet betöltő embereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!