Mezőfalva

2015.02.24. 17:30

Disznót vágtak a nagycsaládosok - A tor közelebb hozta a régi és új tagokat

Mezőfalva - A véres esemény ezúttal nagy hasznára van a közösségnek! A csapat erősítése mellett tartalékolnak az év programjaira.

Horváth László

A Mezőfalvi Nagycsaládosok Egyesülete szervezte különleges programot nem titkolt célja volt, hogy közelebb hozza egymáshoz az egyesület új és régi tagjait. A mezőfalvi vállalkozótól nagy kedvezménnyel beszerzett állat másfél mázsás súlyával igen komoly munka elé állította az egyesület tagjait, azonban az összefogásnak köszönhetően hamar hastokra került a sertés. Kissné Méninger Judit elnök a nap végén jóleső érzéssel nyugtázta a rendezvény sikerét. A nap folyamán váltakozó létszámmal összesen 72 fős csapat serénykedett a disznótorozás mozzanatainál.

Pörgye Károly (kék felsőben) mesterszakács főzött már az S-Forr-nál és a K-Forr-nál is. Most a nagycsaládosoknál böllérkedett Papp Gáborral és László Józseffel (fehér nadrág). Fotó: H. L.

A feldolgozott állatból került egy óriás adag húsleves, hurka, kolbász és az ilyenkor szokásos pecsenyék. Kissné Méninger Judit az esti kapuzáráskor így értékelt:

– Remek napot tudhatunk magunk mögött. Mindenki egyformán kivette részét a feladatokból, és senki sem távozott üres kézzel. Igaz, a cocából nem sok maradt, épp´ csak a karajt sikerült tartalékolni, ennek ellenére amiért kitaláltuk a rendezvényt, azt bőven teljesítette.

A tavalyi évtől új vezetővel felálló egyesület igen aktív a civil szervezetek között. Az idén már ez volt a harmadik programjuk – és mindegyiket sikerrel zárták!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!