Mezőfalva

2016.05.03. 05:18

Egyre kevesebb a szemét Mezőfalván

Civilek, intézmények, gazdálkodó egységek dolgozói fogtak össze a környezet tisztaságáért Évek óta a helyi polgárőrség szervezésében zajlik az országos szemétszedési akció Mezőfalván.

Horváth László

Az eltelt időszak alatt nagymértékben csökkent a természetben kint hagyott hulladék mennyisége. Lehet, vannak még gócpontok, de összességében tisztább, jobb környezetű lett a település. A mezőfalviak múltheti megmozdulásáról Sóki László polgárőr parancsnok beszélt a hírlapnak.

A Sárgarózsa Nyugdíjas Klub szemétszedő kommandója középen Sóki László fő szervezővel

- Mezőfalva kezdetektől részt vesz a TeSzedd akcióban. Az idei négynapos időszak kedvező feltételeket teremtett, hogy szélesebb társadalmi rétegek is bekapcsolódjanak. A Sárgarózsa nyugdíjas klub már csütörtökön, más civil szervezetek pedig pénteken ragadtak kesztyűt és zsákot. Évek óta tapasztaljuk, hogy Mezőfalván egyre kevesebb a szemét. Természetesen ez nem csak a mozgalommal összegyűjtött hulladékot jelenti, hanem a megelőző hetek közmunkás tevékenységét is dicséri. Utóbbiak olyan helyen dolgoztak, ahova civil szervezetek nem férnek oda igazán. Mérleget állítva, nagyon pozitív a tapasztalat. Közel öt tonna szemét került a tárolóba, amely mennyiséghez nagyban hozzájárult, hogy cégek, gazdálkodó egységek dolgozói is kivették részüket a feladatokból – összegezte a TeSzedd mozgalom sikerét Sóki László.

Mezőfalván tehát fogy a szemét. Talán egyszer arról írhatunk: dolog nélkül mentek haza az önkéntesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!