Mezőfalva

2014.06.17. 14:55

Eltelt nyolc év, ballag már a sok vén diák...

Mezőfalva - Ismét megható, helyenként megrendítően szép pillanatokkal búcsúztatták az általános iskola végzőseit.

Németh András

Három osztály negyvenkilenc végzős tanulója búcsúzott nyolc év emlékeitől a péntek délutáni hagyományos iskolai ballagáson. A szülők, rokonok, barátok előtt megtartott búcsúbeszédben, ha csak egy pillanatra is, de megelevenedtek az elmúlt évek örömei, bánatai, az együtt töltött idők szép emlékei. Az utolsó nagy összejövetelen virágok és könnyek között búcsúztak a kis diákok, hiszen jól tudják, ebben a formában már csak a jubileumi osztálytalálkozókon láthatják egymást.

Jaksics Erzsébet igazgatónő búcsúztatta a végzős diákokat:

- Nektek ragyog ma minden, tiétek az ünnep, a szó, a könny, a mosoly és a virág. Ha körülnéztek, láthatjátok, körétek gyűlt most szinte az egész világ. Pár perccel ezelőtt tarisznyát kaptatok a vállatokra, melyben jól ismert jelképek lapulnak, s reméljük, a szívetekben, a miénkhez hasonlóan sok a felejthetetlen emlék. A jó hangulatú órák, és az osztálykirándulások izgalmai, a Mosoly Díjak tapsviharai, a számtalan fellépés feszültsége, a gyermeknapok bolondos akadályversenyei, a papírgyűjtések nagy cipekedései, vagy nemzeti ünnepeink együtt átélt pillanatai.

- Nem felejtjük, hogy sokszor kellett a lelketekre beszélni, de azt sem, milyen büszkén gondoltuk a báli szereplések, a községi rendezvények, vagy a számtalan sport és tanulmányi verseny után, hogy ti a mi tanítványaink vagytok!

Az ünneplés végén tanulmányi eredményért, közösségi munkáért, hagyományápolásért vehettek át díjakat a kiemelkedően teljesítők. Az év diákja lett Jassó Mária 8.b osztályos tanuló. A Bakonyi Ferenc által alapított 100 000 forintos Windisch tanulmányi ösztöndíjban részesülhetett Ágoston Réka.

Jutalomban részesült Gárdonyi Kata, Nyegota Nikolett, Padovano Angéla, Subi Zsolt, Aszalay Anna, Farkas Alexandra, Feke Olivér, Gombita Klaudia, Klics Bence, Masinka Csaba, Németh Friderika. A tanulók jutalmazása után a ballagó osztályok szülői munkaközösségi tagjainak Baratiné Hevesi Irén köszönte meg az áldozatos munkát: Fekéné Szigeti Viola, Gombitáné Németh Tímea, Tóth Jánosné, Slemmer Emese és Nagy Lajosné sokat tett az osztályokért. A 2014-es iskolai ballagást színes léggömbök és felröppenő galambok zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!