Mezőfalva

2016.05.12. 15:05

Évet értékeltek a mezőfalvi polgárőrök

Mezőfalva - Évzáró közgyűlését tartotta a mezőfalvi polgárőrség szombaton. Sóki László elnök köszöntötte a megjelenteket.

Horváth László

Bali Istvánné polgárőr tagot is a legjobbak között köszöntötte Sóki László elnök és Cseke Ottó önkormányzati képviselő

Az elmúlt évi gazdálkodás és szolgálati tevékenység kapott fő hangsúlyt a közgyűlésen. Mezőfalván a polgárőrök és a rendőrség közös munkájának köszönhetően jelentősen csökkent a bűnelkövetések, szabálysértések száma, ehhez nagy mértékben hozzájárult a fejlődő technikai környezet. A községben több mint húsz térfigyelő kamera, valamint jó terepjáró képességgel bíró, korszerű gépkocsi segíti a polgárőrök feladatellátását. Az egyesület vezetője külön kiemelte az aktív tagság áldozatos munkáját. Tavaly összesen 329 napon láthattuk a községben őket, 6687 óra szolgálatot teljesítettek. Sokat járőröztek a rendőrökkel közösen is, így nem tudták kiszámítani a bűnözők, hogy éppen ki jelenik meg a járőrkocsival. A napi figyelés mellett békésebb feladatokat is teljesítenek: rendezvények, események biztosításánál mindig számíthatott a polgárőrökre a falu. Heti rendszerességgel ott vannak a helyi futballtalálkozókon, a közösségi ünnepeken és a katasztrófavédelem, vagy éppen a balesetek biztosítása is ad munkát a szervezetnek. A jövőre nézve biztató a nyolc taggal bővülő létszám, amelyben visszatérőket is köszönthetnek - foglalható össze a mezőfalvi polgárőrök közgyűlésének kiemeltebb pontjai. A hivatalos tennivalók végén a legtöbbet dolgozó tagokat jutalmazták. Bali Istvánné, Bratengeier Jánosné, Ferkel Ferenc, Gábor Miklós, Kiss István, Kovács Zoltán és felesége, Polácskó József, Pötör Roland és Szatmári László vehetett át jutalmat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!