Mezőfalva

2015.09.22. 14:28

Tizenharmadik alkalommal öltögettek közösen

Mezőfalva - Másnak csak egy rongydarab, nekik kincset érő alapanyag. Száznál is többen ültek asztalhoz szombaton a mezőfalvi iskola tornatermében megrendezett közös varráson.

Horváth László

A foltosok mára művészetté fejlesztették tudásukat, s az alkalmi kiállítást megtekintve nyugodtan mondhatjuk: sokunk örömére.

Tizennégy évvel ezelőtt néhány mezőfalvi nő gondolt egy nagyot, és otthoni hobbijának kiteljesítésére megalakította a foltosok klubját. Jó szemű, ügyes kezű asszonyok kitartó munkával építgették közösségüket. Évről-évre fejlődő, gyarapodó alkotásaikkal otthon és idegenben is elismerést szereztek. Kapcsolataiknak köszönhetően számos rendezvényen, köztük a közös varrások alkalmaival is találkozhatunk munkáikkal.

Pappné Gizi (jobbra) a Mezőfolt nevében, a mellette álló Márok Csaba mint polgármester köszöntötte a megjelenteket

Legutóbb szeptember 19-én hívták a foltvarrás szerelmeseit egy találkozóra, amelyen a hagyományos mintadarabok elkészítése mellett jutott lehetőség beszélgetésre, ismerkedésre és nem utolsó sorban a tapasztalatok cseréjére is.

Pappné Gizi a Mezőfolt vezetője köszöntőjében kiemelte a sokéves barátság és a foltvarrás összetartó erejét. A szakmai fejlődéshez pedig sikeres varrást kívánt. A mezőfalvi foltosok közös varrásának megkezdése előtt ráhangolódásként - mint minden évben már hagyományosan - a Tündérkert Óvoda Csigabiga és Katica csoportja adott kedves műsort. Az óvodások fellépését követően kora délutánig öltögettek a szorgos kezű asszonyok.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!