Mezőfalva

2017.05.23. 17:15

Gyűjtötték a papírt Mezőfalván

MEZŐFALVA Papírgyűjtésben szorgoskodtak a mezőfalvi felnőttek és diákok. Tizenegy és fél tonna a tavaszi eredmény.

Horváth László

Hagyomány a községben, hogy évente több alkalommal összeszedik a hasznosítható papírhulladékot az általános iskola diákjainak javára. A szülők, rokonok, ismerősök és a gyerekek közös összefogása a múlt hét végén is szép eredménnyel zárult. Több tonna papírt gyűjtöttek.

A hulladék értéke a megelőző évek szokásához hűen ezúttal is az osztálykasszákat gyarapítja, amelyből kirándulásokat és egyéb gyerekprog-ramokat finanszíroznak. A legutóbbi akció eredményei a következőképpen alakultak.

Szülők, gyerekek, ismerősök együtt gyűjtötték össze a több mint tizenegy tonna papírhulladékot az iskolások javára Fotó: Horváth László

Az alsósoknál első helyezett az 1.a 1589 kilogrammal, második lett a 2.a közössége 938 kilogrammal, harmadik a 4.a 804 kilóval.

A felsősöknél az élen végzett a 8.a, ők 1287,7 kiló hulladékot gyűjtöttek össze. A dobogó második fokára pedig az 5.b csapata állhatott fel, ők 1238,4 kiló papírtól szabadították meg a környezetet, és harmadik helyezettként zárt az 5.a, mégpedig 1093,7 kilogramm gyűjtésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!